Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 25 Temmuz 2008 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batıda bulutlanmanın artması ile birlikte sıcaklıklar düşmeye başladı, iç kesimlerde ise serinleme hafta sonunu bulacak. Sıcaklığın düşmesine rağmen hafta sonu da nem oranı yüksek seyredecek.

- İstanbul'da bugünlerde güneş daha az görülüyor, pazar gününe kadar parçalı bulutlu bir hava olacak, çok hafif yaz yağmuru olasılığı da var, sıcaklık ortalama değerine indi. Ankara'da üç gündür etkili olan aşırı sıcağın ardından, sıcaklık düşmeye başladı. İzmir'de sıcaklık 35 derecenin altında, rüzgar öğle saatlerinde sert, geceleri ise hafif esecek. Bursa bulutlandı, Adana'da sıcaklık 2-3 derece düşecek ama yüksek nem devam edecek. Bugün İstanbul 29, Ankara ve Adana 35, İzmir 33, Bursa 30 derece.

Marmara Bölgesi'nde hava bugün de çok açık değil, Balkanlar'dan gelen bulutlar Trakya ve Kocaeli'ye yine hafif yağmur bırakabilir. Rüzgarla birlikte sıcaklık ortalama değerlerine indi. Yarın da gökyüzünde bulutlar görülecek ama pazar günü hava güneşli. Bugün Edirne ve Kocaeli 29, Balıkesir 31 derece.

İç Anadolu'da bugün sıcaklık 2-3 derece düşüyor ama bu düşüş fazla hissedilmeyecek. Hafta sonu ise temmuz ortalamalarına daha yakın olacak. Bugün Konya 35, Eskişehir 34, Sivas 35 derece.

Ege Bölgesi'nde sıcaklıklar 4-5 derece düşüyor, rüzgar yine kuzeye döndü. Bugünlerde güneyde Bodrum-Datça arasında sert esecek, geceleri ise hızını azaltıyor. Bugün Denizli ve Muğla 34, Kütahya 29 derece.

Akdeniz genelinde nem oranı yüzde 60'ın üzerinde Anamur'da ise yüzde 90'ı buluyor. Bu nedenle hissedilen sıcaklığın en yüksek olduğu bölge Akdeniz. Bugünlerde sıcaklık 2-3 derece azalacak ama nem oranı değişmeyecek. Güneydoğu'da sıcaklık değerleri değişmiyor, yine 40 derece civarında Şanlıurfa bölgenin en nemli ve sıcak yeri. Bugün Antalya 33, Diyarbakır 42 derece.

Doğu Anadolu'daki yüksek sıcaklıklarda hafta sonu sadece 1-2 derece düşüş olacak, bu düşüş de fazla hissedilmeyecek. Sıcaklık Elazığ ve Malatya'da 41 derece, Erzurum'da ise 32 dereceye çıkıyor.

Karadeniz'in batısı serinlemeye başladı ama doğusunda özellikle Samsun, Trabzon-Artvin arasında hava iki gün daha çok bunaltıcı olacak. Bölgede artan bulutlanma, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon çevrelerine kısa süreli yaz yağmurları bırakabilir. Doğu Karadeniz'de sıcaklık pazardan sonra düşüyor. Bugün Trabzon 31, Bolu 27 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber