Adliye önünde kefenli eylem

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2008 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üsküdar Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 20 üniversite öğrencisi, Ahmet Yıldız'ın cinsel tercihinden dolayı öldürülmesini protesto etti.

Bağlarbaşı Nuh Kuyusu Caddesi üzerinde bulunan adliye binası önünde toplanan ve kendilerine "Ahmet Yıldız İnsiyatifi"adını veren 20 kişilik bir grup, basın açıklaması yaptı. Eylemciler, adliye önünde kefen benzetmesi yaptıkları beyaz giysileri giyerek "Eşcinsel olduğumuz için öldürülmek istemiyoruz" yazılı pankart açtı. Gurup adına okunan basın açıklamasında, "Sevgili Ahmet! Sen öldürüleli bir hafta oldu. Senin öldürülmeden önce ailenden tehdit almış olman üzerinden var olma ihtimal nedeniyle bir haftadır basında ve toplumda eşcinsel nefret cinayetlerinin gündem oluşunu izliyoruz. Bu süreçte LGBTT (Lezbiyen Gay biseksüel travesti ve transeksüel ) bireylerin ölüme mahkummuş gibi gösterilmesi kanımızı donduruyor. Eşcinsel nefret cinayetlerinden bahsedilirken adeta ölenin insan olduğu unutuluyor. Üstelik LGBTT bireyler yaşam haklarını ancak gizli saklı köşelerde sahip oluyorlar. Bizden uzak olun ne yaparsanız yapın gibi bir tavırla bireyler cinsel eğilim ve kimliklerini gizlemeye itiliyor." denildi. İ

nsiyatif üyeleri daha sonra cinsel tercihlerinden dolayı öldürülmek istemediklerini belirterek, üzerlerinde kendilerine zorla giydirildiği kabul edilen kefenleri yırtarak çıkardı. Polisin müdahale etmediği eylem olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber