ODTÜ gençlere gökyüzünü yeniden keşfettiriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2008 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi'nde açılan Uzay ve Havacılık Merkezi, meraklılarına bir yandan helikopter ve uçak kullanma keyfini yaşatırken, bir yandan da uzayı inceleme fırsatı sunuyor.

Merkeze gelenler, simülatörlerle helikopter kullanabiliyor, bilgisayar programları aracılığıyla galaksi ve gezegenleri keşfedebiliyor.

Merkezi yeni açtıklarını bildiren ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, duyurusunun yapılmamasına rağmen merkeze gösterilen ilginin mutluluk verici olduğunu ifade etti. Akbulut, "Amacımız çocukların ve gençlerin uçak kullanmalarını sağlamak ve uzaya ilgilerini artırmak" diye konuştu.

Merkezde 15 bilgisayarda 100'e yakın uçak ve helikopterin kullanılabildiğini kaydeden Akbulut, ayrıca gerçekte pilot eğitiminde kullanılan ancak gençler için basitleştirilmiş Skorsky tipi bir helikopter simülatörünün de bulunduğunu belirtti.

Merkezde gençlerin uzaya olan ilgilerini arttırmak için de etkinlikler bulunduğunu anlatan Akbulut, şöyle devam etti:

"Uzay filmlerinin gösteriminin yanı sıra bilgisayarlara yüklü teleskoplarımız var. Bunlarla galaksilere ve gezegenlere yaklaşarak inceleme fırsatı buluyorlar. Programlarımızdaki bilgilerle günün hangi saatinde hangi yıldız ya da hangi galaksi ne şekilde görünüyor gibi bilgilere anlık ulaşılabiliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber