Türkiye'nin en büyük festivali Ankara'da

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankaralılar, 1-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Türkiye'nin en büyük festivalinde müzik, sanat ve gösterinin zirvesi etkinliklerde buluşacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Hipodrom Alanı'nda (AKM) düzenlenecek 'Büyük Ankara Festivali'nde birbirinden ünlü ses sanatçıları konserler verecek. Festival kapsamında, ilginç ve renkli oyun gruplarının yer alacağı oyun sokağında çocuklara yönelik gösteriler sunulacak, yarışmalar düzenlenecek, sinema ve çizgi film gösterileri gerçekleştirilecek. Sanattan eğitime, bilimden teknolojiye, ulusal kültürden dünya kültürüne kadar çeşitli etkinliklerin yer alacağı festivalin son gününde sanatçılar Seda Sayan, Onur San ve Kutsi, 208 gelin ve damat için düzenlenecek muhteşem şölende sahne alacak.

"23 Nisan Sevgi Korteji" ve havai fişek gösterileri ile başta çocuklar olmak üzere tüm Başkentlilere unutamayacakları anlar yaşatılacak olan festivalde, konser verecek dev sanatçılar için Belediye'den tek bir kuruş dahi çıkmayacak. Sanatçıların tüm giderleri sponsorlar tarafından karşılanacak.

BAŞKAN GÖKÇEK: "CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK FESTİVALİ"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "1-9 Ağustos tarihleri arasında AKM alanında, Cumhuriyet tarihinin en büyük festivalini gerçekleştireceğiz" dedi. Gökçek, Uluslararası Büyük Ankara Festivali'nin Türkiye'nin en büyük festivali olacağını belirterek, şunları söyledi:

"Bu festival tartışmasız Türkiye'nin en büyük festivali olacak. 9 gün boyunca Türkiye'nin en büyük 13 starı sizlerle buluşacak. Çoluk çocuk geleceksiniz. Bir akşam gelince ikinci akşam istemeseniz de çocuklar sizi mecburen oraya götürecek. Çünkü, öyle eğlenceler ve gösteriler var ki, sözümde mübalağa olmadığını festivale katılınca göreceksiniz. Cumhuriyet tarihinde böyle bir festival yapılmadı. Ücretsiz oyun aletlerinde çocuklar çılgınca eğlenecek, düzenlenecek yarışmalarda binlerce top ve oyuncak dağıtılacak."

9 GÜNDE 13 STAR ANKARALILARLA BULUŞACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en büyük kültür, sanat ve eğlence festivalini eski Hipodrom alanında (AKM alanında) gerçekleştiriyor. 1-9 Ağustos tarihleri arasında yapılacak, "Büyük Ankara Festivali"nde birbirinden ünlü ses sanatçıları Başkentlilerle buluşacak. İbrahim Tatlıses'ten Seda Sayan'a, Sibel Can'dan Ebru Gündeş'e, Alişan'dan Özcan Deniz'e kadar bir çok ünlü sanatçının sahne alacağı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanını dolduracak on binlerce Ankaralı, şarkı ve türkülerle muhteşem bir yaz akşamı yaşarken gündüzleri de çeşitli sanatsal ve kültürel etkinliklerde buluşacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nca düzenlenen ve her türlü hizmetin Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağı festival kapsamında bir yandan Ankara'da hizmet veren resmi kurumlar, büyükelçilikler, esnaf ve sanatkâr odaları, sanat ve eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri ile ilçe ve belde belediyeleri kendilerini tanıtma fırsatı bulurken, bir yandan da birbirinden ünlü sanatçılar Başkentlilere unutamayacakları geceler yaşatacak.

ÜNLÜ SANATÇILAR GEÇİDİ

AKM alanında yapılacak dokuz günlük festivalin ilk günü olan 1 Ağustos Cuma günü İbrahim Tatlıses binlerce hayranıyla buluşacak. 2 Ağustos Cumartesi günü Alişan, 3 Ağustos Pazar günü ise Sibel Can Ankaralılar karşısında sahne alacak. 4 Ağustos Pazartesi Ferhat Göçer, 5 Ağustos Salı günü Özcan Deniz, 6 Ağustos Çarşamba günü Gülben Ergen, 7 Ağustos Perşembe günü Ebru Gündeş, 8 Ağustos Cuma günü İzzet Yıldızhan başkentli hayranlarına seslenecekler. 9 Ağustos cumartesi günü ise festivalin final gecesinde Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin sunuculuğu ve showları eşliğinde Seda Sayan, Onur Şan ve Kutsi 2008 gelin ve damadın düğün töreninde yer alarak muhteşem bir gece yaşatacaklar.

ZAFER ÇARŞISI'NDAN KIZILAY'A KORTEJ

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen Türkiye'nin en büyük festivali, 1 Ağustos Cuma günü saat 10.00'da Zafer Çarşısı önünden Kızılay'a kadar yürüyecek olan Festival Korteji ile başlayacak.

Festival boyunca her gün 60 otobüs Başkent'in çeşitli semtlerinden Atatürk Kültür Merkezi alanına ücretsiz seferler yapacak.

AKM alanında gerçekleştirilecek olan "Büyük Ankara Festivali" alanında kurulan devasa çadırlarda bilimsel toplantılar, sergiler, mini konserler, şiir dinletileri, tiyatro gösterileri, dans ve folklor gösterileri düzenlenirken, bilim, sanat, eğitim, kültür ve oyun sokakları oluşturulacak.

Festivalde belediyeye ait 30 birim kendilerine ayrılan sokaklarda belediyenin çalışmaları hakkında Başkentlilere sesli ve görüntülü olarak bilgi verirken, belediye şirketleri de yine aynı alanda faaliyetlerini Ankaralılara aktaracaklar.

Festival alanında yer alacak yaklaşık 1000 adet stantta Ankara Genç Sanayici ve İşadamları Derneği ile Ankara Sanayi Odası üyesi iş adamları ve şirketler ürünlerini sergileyecekler. Her gün stantlarda düzenlenecek ödüllü yarışmalarla kazanan binlerce Ankaralıya birbirinden ilginç ödüller verilecek.

Ankara'da yer alan çeşitli spor kulüpleri alan da gösteriler düzenlerken, Büyükelçilikler de stantlarında ülkelerini tanıtıcı etkinliklerde bulunacaklar. Aralarında yabancı folklor gruplarının da yer aldığı 18 folklor ekibi, festival boyunca çeşitli gösterilerini sunacaklar. Başkent'teki çeşitli üniversiteler de kendi stantlarında okullarını tanıtıcı faaliyetlerde bulunacaklar. Festivale katılacak resmi kurum ve kuruluşlar, özel işletmeler sundukları hizmetleri ve sektörlerindeki gelişmeleri tanıtacaklar.

Ankara'nın tüm ilçe ve beldelerini bir araya getirerek, toplu tanıtımın gerçekleştirileceği festivalde, her ilçe ve belde, "İlçeler Sokağı"nda yörelerine ait kültürlerinden örnekler sunacaklar.

PROJELERİN MİNİ ÖRNEĞİ

Büyükşehir Belediyesi'nin Mogan, Harikalar Diyarı, Göksu, Mavi Göl, Dikmen Vadisi, Esenboğa Yolu gibi rekreasyon alanları başta olmak üzere Başkent'e görsel güzellik kazandıran düzenlemelerin mini örnekleri AKM alanında sergilenerek Başkentlilerin kentsel gelişim ve kentsel odaklar hakkında yakından bilgi edinmesi sağlanacak.

Festival alanında kurulacak "Sanat Sokağı"nda, Ankaralılar sanatla iç içe olacak. Sanat sokağı etkinlikleri çerçevesinde ressamlar, heykeltıraşlar, ebru sanatçıları, tezhip ve hat sanatçıları eserlerini Ankaralıların beğenisine sunarken, el sanatlarının yapımları festivale katılanlara canlı performansla gösterilecek. Şiir Dinletileri ve stand-up gösterilerinin yanı sıra halk oyunları gösterileriyle renklenecek festivalde Ankaralılar sanata doyacak. Festival kapsamında son gün olan 9 Ağustos Cumartesi günü AKM alanında 208 çifte Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleştirilecek muhteşem düğün gecesinde Seda Sayan, Onur Şan ve Kutsi sahne alacak. Gelin ve Damatlara Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce konser sonrasında çeşitli hediyeler dağıtılacak. Çiftlerin düğün masrafları ise Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce karşılanacak.

ÇOCUKLAR EĞLENECEK, KÜLTÜRLER BULUŞACAK

Festival'de çocukları da unutmayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, festival alanında kuracağı "Oyun Sokağı" ile çocukların gönüllerince oynamasını sağlayacak. Birbirinden ilginç ve renkli oyun gruplarının yer alacağı oyun sokağında çocuklara yönelik gösteriler, yarışmalar, sinema ve çizgi film gösterileri düzenlenecek. Dev plastik oyuncak kaydıraklar, plastik yüzme havuzları, duşlar, dev şişme oyuncaklar, buz pateni pisti ve yarışmaları, penaltı atış noktaları, langırt yarışmaları, basketbol oyun sahaları ve yarışmaları gibi her türlü etkinlik çocuklar için düşünülerek alanda hazır hale getirildi. Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin programının da yer alacağı oyun sokağı etkinliklerinde çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılacak. Çocuklara oyuncak trenlerle alan içinde gezinti yaptırılırken, her gün gerçekleştirilecek "23 Nisan Sevgi Korteji" turu ile havai fişek gösterisi, başta çocuklar olmak üzere tüm başkentlilere unutamayacakları anlar yaşatacak.

Rus ve Moğol sirki ile Kenya Gösteri gurubu ve Çin Akrobasi grupları ise çocuklarla birlikte tüm Ankaralıların gönüllerini yapacakları birbirinden ilginç gösterilerle fethedecekler. Çocuklar ayrıca alanda kurulacak ücretsiz lunaparkta gönüllerince eğlenecekler.

18 ÜLKE KENDİSİNİ TANITMA FIRSATI BULACAK

Ankaralıların farklı kültürleri tanıması amacıyla festivalde kurulacak "Ülkeler Sokağı"nda Ankara'da bulunan Büyükelçilikler ülkelerini tanıtma fırsatı bulacaklar. Gürcistan, Çin, Hırvatistan, Rusya, Makedonya, Kıbrıs, Filistin, Moğolistan, Kazakistan, Romanya, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Litvanya, İtalya, Arnavutluk, Macaristan, Azerbaycan ve Ukrayna'dan katılacak folklor grupları dans gösterileri ile kültürlerini Ankara'ya taşıyacaklar.

Ekinlikleri ve görkemli gösterileriyle Türkiye'nin çeşitli illerinden de binlerce kişiyi Ankara'ya çekmesi beklenen festival, her gün 14.00 ile 24.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde, konser verecek ünlü sanatçılara Belediye'den bir kuruş dahi ödenmeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber