Dışkapı Çocuk Hastanesinde, standartlara uyulmadan kemoterapi tedavisi yapılıyor

Haber Giriş : 03 Kasım 2004 06:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yorum yapan: Doktor
Çalıştığı Kurum: SSK

Sayın Yetkililer;

Uzunca bir süredir ANKARA ÇOCUK HASTALIKLARI EĞİTİM HASTANESİ (Dışkapı Çocuk Hastanesi)'de yapılagelmekte olan bir büyük vahim hatayı bu kanalla kamuoyuyla paylaşmaktan başka bir yol bulamamayı bir çalışan olarak istemesem de seçmiş bulunmaktayım.

Kanserle Savaş kapsamında yürütülen her türlü tedavi; alt yapısı olmadan, öznel koşulları yerine getirilmeden sürdürülmesi durumunda hem hasta hem de çalışan için çok ciddi bir risk taşır.İşte bu yüzden Uluslar arası normlar getirilmiştir. Ülkemizde de bu kapsamda özellikle Sağlık Bakanlığı kapsamındaki Kanserle Savaş Dairesinin, Tabip Odalarının ve bazı sivil sağlık örgütlerinin bu konudaki riayet edilmesini öngördükleri standartlar vardır.

Ancak hastanemizde böyle bir altyapı olmayan birimlerde de Kemoterapi uygulaması yapılmakadır.

Bu durum çok ciddi bir risk taşır; gerek hasta gerek çalışan gerekse hasta sahibi için... Çözüm çok zor değildir, bizler çalışanlar olarak bu hastaların tedavisinin yürütülmesi gerektiği iradesindeyiz ancak can güvenliğimiz sağlandığı taktirde. Yani bu standartlar yerine geldiği vakit... Konuyu bildirmek ve bir çözüme kavuşturmak adına defalarca randevu talep ettiğimiz (gerek toplu gerek bireysel) Başhekimimiz bir görüşmeyi dahi kabul etmemiştir.

Çalışanların, "Kanserli hastalara yönelik uygulanan kemoterapi tedavisinin, mevcut standartlarla yürütülmesinin hastalar ve sağlık personeli açısından sakıncalı olduğu ve aynı zamanda bir suç teşkil ettiği gerekçesiyle durdurulması gerektiği" konusundaki görüşlerini ve sorunlarını dinlemek üzere bulundukları toplu veya bireysel görüşme taleplerinin tamamına red yanıtı vermiştir. Ve bu talepte bulunulmasının devam etmesi durumda yıllardır 24 saat yürütülen nöbet hizmetleri sonrasındaki kullanılan iznleri, bir lütuf olarak adledip çalışanları vardiyalı sisteme geçmekle tehdit etmektedir.

Hala insan sağlığını hiçe sayan bu sağlıkçı! idareciler, sorunu hasta ve çalışan sağlığı açısından çözmek yerine tehditler savurarak bertaraf etmek niyetindeler...

Altına girdiği sorumluluğun farkında değildir.

Buradan yaptığımız bu uyaraının ses getirmesi dileğiyle...

Teşekkürler

SSK'lı bir sağlık çalışanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber