Numara taşınabilirliği öncesi cep telefonunda rekabet kızıştı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 30 Temmuz 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turkcell, Vodafone ve Avea arasında ucuzluk rekabeti devam ediyor. Birbiri ardına kampanyalar düzenleyen şirketler konuşmanın dakikasını 8 kuruşa kadar düşürürken, bu durumdan kârlı çıkanlar ise tüketiciler oldu.

Cep telefonu sahiplerinin aynı numara ile bir başka GSM operatörüne geçme uygulamasına 2009 yılına kadar geçilmesi planlanıyor. Aboneleri özgür bırakan uygulama öncesi, operatörler yeni kampanyalarla müşteri kapma yarışında. Diğer operatörlerle fiyat paketlerini karşılaştıran Turkcell, en ucuza konuşturan şirketin kendisi olduğunu açıkladı. Tüketicideki en pahalı algısını silmek için böyle bir karşılaştırmaya ihtiyaç duyduklarını belirten Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, "Niyetimiz savaş değil. Kendimizi rakiplerimizle kıyasladık ve 'en ucuz' olduğumuz göstermek istedik." dedi.

Son aylarda birbiri ardına kampanyalarla abonelerinin karşısına çıkan Turkcell, tüketiciye sunduğu fiyat tekliflerini ve sağladığı faydaları kamuoyu ile paylaştı. Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Develioğlu, 'Aylık Dakika Paketleri', 'Süper Tarife', 'Bizbize Kampus' tarifeleri ve 'EvTurkcell' servisiyle yeni bir dönem başlattıklarını ve en ucuz fiyatı sağlayan mobil operatör haline geldiklerini söyledi. Fiyat politikalarının bir boyutunun da farklı ihtiyaçlara göre geliştirilen özel çözümler olduğunu vurgulayan Develioğlu, müşterinin ihtiyaçlarını anlamanın önemi üzerinde durdu. Örneğin gençlerin mesaj göndermede ekonomik çözümlere çok daha fazla ihtiyacı olabildiğini ve sadece konuşmayı ucuzlatan paketleri sunmanın yeterli olmadığını aktaran Develioğlu, başka bir müşteri grubunun interneti yoğun kullandığına dikkat çekti. Develioğlu, şöyle konuştu: "Bu durumları tüm ayrıntılarıyla anlamak ve belirli ihtiyaçlara cevap veren seçeneklerimizi zenginleştirmek zorundayız. Turkcell'in sağladığı ekonomik çözümler müşteri ihtiyaçları analiz edilerek tasarlanmış paketlerden, kampanyalardan oluşuyor. İletişim ihtiyaçları dışında hayatın pek çok alanında müşterilere sağladığımız faydayla sadece geçen yılın kasım ayından beri gnçtrkll marka işbirlikleriyle iki milyon kişiye 50 milyon dolar fayda sağladık." Yine şirketin sunduğu bazı avantajlara değinen Develioğlu, 1 milyon 560 bin ücretsiz sinema bileti, bir buçuk ayda 60 milyon uçuş mili kazandırdıklarını kaydetti. Develioğlu, şikayetleri değerlendirerek artık saniye bazlı değil dakika bazlı ücretlendirmeye gittiklerini, daha kalıcı tarife modeli üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

Develioğlu'nun verdiği bilgiye göre, Turkcell hatları ile ve sabit hatlarla dakikası en fazla 8 kuruşa konuştururken, Avea Hepsibir paketiyle 10 kuruşa, Vodafone Konuşkanhat paketiyle 12 kuruşa konuşma imkanı sağlıyor. Öte yandan, şirket, yeni kapsama alanları üzerinde de çalışma yapıyor. 300 hanelik köylerin yanında bina içi kapsamaya da yönelen şirket, alışveriş merkezlerine odaklandı.

Zeliş Yıldıral

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber