30 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 30 Temmuz 2008 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pazar günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında 17 kişinin yaşamını yitirdiği Güngören'de incelemelerde bulunuyor.

-Cumhurbaşkanı Gül incelemelerinin sonrasında bir basın açıklaması yapıyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan yaralıları ziyaret ediyor.

-Gül, daha sonra terör saldırısında yaşamını yitiren vatandaşların ailelerine taziye ziyaretleri gerçekleştiriyor. (Saat: 11.00/12.00/13.00)

-ANAYASA MAHKEMESİ'NDE AKP MESAİSİ SÜRÜYOR

-Anayasa Mahkemesi üyeleri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurahman Yalçınkaya'nın AKP'nin kapatılması istemiyle açmış olduğu davanın müzakerelerinde üçüncü güne giriliyor. İki gündür yoğun mesai yapan Yüksek Mahkeme'nin üyeleri kapatma davasına ilişkin müzakerelerine devam ediyor. (Saat: 9.30)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına dair kanun tasarısının görüşmelerine devam ediliyor. (Saat: 13.00)

-TBMM ONUR ÖDÜLÜ TÖRENİ

-TBMM Onur Ödülü, düzenlenecek törenle ünlü tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık'a veriliyor. Törene Meclis Başkanı Köksal Toptan, Bakanlar ve Milletvekilleri de katılıyor. (Saat: 17.00)

-BASIN TOPLANTISI

-MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-TBMM KOMİSYONLARI

-Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu'nda Türk Akreditasyon Kurumu Kuruluşu ve görevleri hakkındaki kanun tasarısı ile Türk Standartları Enstitüsü Kuruluş Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair tasarı görüşülüyor.

-Uyuşturucu ve kaçakçılığı araştırma komisyonu Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hilal Özcebe'yi dinliyor.

-Çevre sorunlarını araştırma komisyonu, Hatay Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ü dinliyor ve bilgilendirme toplantılarını değerlendiriyor. (Saat: 10.30/14.00/15.30)

-BAKAN ÇELİK'İN BASIN TOPLANTISI

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Prim alacaklarının yapılandırılması sonuçlarına ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.00)

-AKFEN HOLDİNG SİNAİ KALKINMA BANKASI VE İŞ BANKASI KREDİ TAHSİSİ İMZA TÖRENİ

-Akfen Holding, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve Türkiye İş Bankası arasında kredi tahsisi imza töreni Novotel'de gerçekleştiriliyor. İmza törenine Afken Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü Halil Eroğlu ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince katılıyor. (Saat: 10.30)

-LE MONDE: ?ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARI AB'Yİ SOĞUK TER DÖKTÜRÜYOR?

-Le Monde gazetesi, Brüksel kaynaklı analizinde Anayasa Mahkemesi'nin yakında vermesi beklenen AKP'ye ilişkin kararının ?AB yöneticilerini soğuk ter döktürdüğü? yorumunu yaptı.

-AB Dönem Başkanı Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Mahkeme'nin kararının müzakere süreci üzerindeki etkisini minimize etmeyi arzuladığını belirten gazete, ?Türk yargıçlarının kararı ne olursa olsun, Paris'in başında bulunduğu 27'ler, katılım müzakerelerinin resmen askıya alınması gibi bir ?atom silahı' kullanmayı dışlıyor? diye yazdı.

-EĞİTİMLİ VE PARALI TURİSTLERİN PAYINDA ARTIŞ

-Yılın ikinci çeyreğinde turistler içinde orta ve yüksek gelirliler ile yüksek eğitimlilerin payı geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdi.

-YENİ TÜRK LİRASI SONBAHARDA GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

-2009 yılında dolaşıma başlayacak olan yeni ibaresi kaldırılmış banknotlar, sonbaharda görücüye çıkacak. "Yeni" ibaresi yer almayan banknotları tanıtmak amacıyla bir firmayla anlaşma imzalayan Merkez Bankası, firmanın gerekli dokümanları toparladığını açıkladı.

-KRİZ TÜRKİYE'NİN YATIRIM POZİSYONU AÇIĞINI KÜÇÜLTTÜ

-Yabancıların Türkiye'deki yatırımları ve alınan dış krediler gibi uluslar arası yükümlülüklerin dış varlıklarla karşılanamayan kısmını ifade eden ?uluslar arası yatırım pozisyonu açığı?, bu yıl ilk beş ayda 39 milyar dolar küçülerek 274.3 milyar dolara indi. Ancak bu küçülme dış borçların değil, yabancıların Türkiye'deki varlıklarının değer ve miktarının azalmasından kaynaklandı.

-2002 sonundaki 85 milyar dolar düzeyinde bulunan söz konusu açık üç kata yakın artışla 2007 sonunda 313.4 milyar dolara kadar çıkmıştı.

-Mayıs sonu itibariyle yabancıların doğrudan ve portföy yatırımları ile yurt dışından kullanılan krediler ve yabancıların buradaki mevduatından oluşan Türkiye'nin uluslar arası yükümlülükleri 454.1 milyar dolar, yurt dışı varlıkları ise 179.9 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

-SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ İLK ALTI AYDA 14 MİLYAR YTL AÇIK VERDİ

-Sosyal güvenlik sisteminin açığı Ocak-Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21.2 artışla 14 milyar YTL'ye yükseldi. Altı ayda 30 milyar 781 milyon YTL'lik gelir elde eden Sosyal Güvenlik Kurumu'nun gideri ise 44 milyar 778 milyon YTL'ye ulaştı.

-DOKTORA ŞİDDETE 7 BİN YTL CEZA

-Trabzon 112 Acil Servis doktoru Aslan Kaya'ya hasta yakınları tarafından uygulanan şiddete 7 bin 200 YTL ceza kesildi. Türk Sağlık-Sen'in açtığı dava sonucunda doktora şiddet uygulayan iki hasta yakını 3 bin 600 YTL'den toplam 7 bin 200 YTL para cezasına çarptırıldı.

-KAZILARIN BÜTÇESİ DE TAKSİTE BAĞLANDI

-DÖSİMM, arazi tahsisi yapılamaması nedeniyle oluşan ?kaynak sıkıntısı?ndan, Türkiye'deki yerli kazı ve araştırmalara, taksit taksit para aktaracak.

-DÖSİMM Müdürü Tolga Tuyluoğlu ?Bu sene arazi tahsisi yapılmadı, buranın önemli bir gelir kaynağıdır arazi tahsisi. DÖSİMM'in ekonomik koşulları geçtiğimiz yıllar gibi değil. Yine de kazıları aksatmamak için azami gayret gösteriyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber