Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 30 Temmuz 2008 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülke genelinde sıcaklık fazla bir yükseliş göstermiyor, birçok bölgede ortalama değerlerine yakın. Hafta boyunca rüzgarlar batıda çok sert eserek havayı serinletecek.

- İstanbul'da bugün güneş yeniden etkisini gösteriyor. Önümüzdeki günler boyunca hava açık ancak rüzgarlı olacak. Cuma günü rüzgar kuvvetini biraz daha artırabilir. Ankara'da sıcaklık 30 dereceyi fazla geçmiyor, rüzgar Başkent'te de sert esmeye başladı. İzmir'de bu hafta kuvvetli karayel, havanın bunaltıcı etkisini azaltmaya çalışacak. Bursa üç gün boyunca güneşli, Adana'da hafif lodos beraberinde bunaltıcı hava koşulları var. Bugün İstanbul 29, Ankara 31, İzmir 34, Bursa 32, Adana 36 derece.

Marmara Bölgesi'nin doğusunda dün yağış nedeniyle serinleyen hava bugün ısınıyor. Bölgede az bulutlu ve açık bir hava var, ancak poyraz bu hafta boyunca sert esmeye devam edecek. Çanakkale-Balıkesir çevresinde ise çok daha sert ve hızı saatte 30 km'yi buluyor. Cuma günü ise rüzgar biraz daha kuvvetlenerek, sıcaklığı 1-2 derece düşürecek. Edirne 31, Kocaeli 29, Balıkesir 33 derece.

İç Anadolu'da sıcaklıklar mevsim ortalamalarına yakın. 30 dereceyi fazla geçmiyor. Rüzgar Sivas-Kayseri çevrelerinde sert esmeye başladı. Önümüzdeki günler güneşli ve rüzgarlı geçecek. Bugün Konya 31, Eskişehir 28, Sivas 27 derece.

Ege Bölgesi'nde bu hafta sıcaklıklar biraz yükselse de, sert esen rüzgar havanın bunaltıcı etkisini azaltmaya çalışıyor. Çeşme açıklarında karayel bu üç gün fırtına hızına yakın esecek. bugün Denizli 36, Muğla 35, Kütahya 29 derece.

Akdeniz Bölgesi'nde bugün rüzgarlar yeniden kuzeyden ve hafif esmeye başladı. O nedenle azalan nem oranı orman yangını riskini artırıyor. Dikkatli olunmalı. Güneydoğu'da sıcaklık bugünden itibaren 40 dereceyi geçecek. Bugün Antalya 37, Diyarbakır 41 derece.

Doğu Anadolu'da yüksek sıcaklıklarda önemli bir düşüş yok, sıcaklık fazla değişmiyor. Bölge genelinde hava az bulutlu. Bugün rüzgarlar bu bölgede de sert esmeye başladı, akşamları rüzgar hızını biraz daha artırıyor. Erzurum 29, Malatya 35, Van 30 derece.

Karadeniz'in batısında dünkü yağışların ardından bugün hava açıyor, ancak Bolu ve çevresinde poyraz çok sert. Bugün Trabzon ve Rize'de sağanak yağmurlar olacak. Sonraki günlerde de Doğu Karadeniz'de yağmurlar sürecek. Bugün Trabzon 25, Bolu 28 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber