Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 01 Ağustos 2008 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde hava güneşli, bugün sıcaklıkta fazla bir değişiklik yok, hafta sonu ise tüm yurtta 2-3 derece daha artacak. Batıda rüzgarlar 3 gün daha kuvvetli esecek.

- İstanbul güneşli ve sıcak, poyraz hafta sonu da çok sert esmeye devam edecek. Akşam ve gece saatlerinde rüzgar hafifleyip nem oranı arttığından hava yine bunaltıcı oluyor. Ankara'da hafta sonu sıcaklık 2-3 derece artacak, poyraz sert. İzmir'de kuvvetli karayel kıyılara serinlik veriyor, kent merkezinde ise rüzgar daha hafif. Bursa bu üç gün güneşli ve rüzgarlı olacak. Adana'da sıcaklık değişmiyor, hafif lodos beraberinde hava çok bunaltıcı. Bugün İstanbul 29, Ankara 30, İzmir 35, Bursa 32, Adana 36 derece.

Marmara güneşli ancak poyraz hızını bugün biraz daha artırdı. Rüzgar 3 gün daha çok sert esecek, denizciler dikkatli olmalı. Çanakkale-Balıkesir çevresinde ise hızı saatte 40 kilometreyi buluyor. Poyraz gölgede hissedilen sıcaklığı 25 dereceye kadar düşürse de güneşin altında hava çok sıcak. Akşam ve gece saatlerinde rüzgar hafifleyip, nem oranı arttığından hava yine bunaltıcı oluyor. Bugün Sakarya 30, Edirne ve Balıkesir 31 derece.

İç Anadolu'da sıcaklık 30 derecenin altında, rüzgar bu bölgede de sert esiyor. Hafta sonu sıcaklık 2-3 derece artacak. Bugün Konya 28, Eskişehir 29, Sivas 24 derece.

Ege Bölgesi'nin kuzeyinde Çeşme'ye kadar rüzgar çok sert. Gölgede hissedilen sıcaklık 30 derecenin altına düşüyor, güneşin altındaysa 35 derenin üzerinde. Bu kesimde rüzgar hafta sonu da çok sert esecek. Kuşadası'ndan itibaren bölgenin güneyinde rüzgar hafif, havanın bunaltıcı etkisi de fazla. Bugün Denizli 37, Muğla 36, Kütahya 30 derece.

Akdeniz Bölgesi güneşli, Antalya'da sert esen poyraz nem oranını düşürerek çok kuru ve sıcak bir hava yaratıyor. Bu kesimde orman yangını riski fazla. Alanya, Mersin ve Adana boyunca ise hava nemli ve bunaltıcı. Güneydoğu'da sıcaklık 40 dereceyi aşıyor. Bugün Antalya 38, Diyarbakır 42 derece.

Doğu Anadolu'da hava koşulları değişmiyor. Erzurum-Kars çevrelerinde yağmur olabilir. Bugün Erzurum 30, Van 31, Malatya 35 derece.

Karadeniz Bölgesi'nin batısında ve Samsun-Sinop çevrelerinde poyraz hafta sonu da sert. Rize çevresinde sağanak yağmurlar önümüzdeki günlerde de sürecek. Bugün Trabzon 26, Bolu 28 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber