'Kabine revizyonu' beklentisi yeniden alevlendi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 02 Ağustos 2008 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kabinede revizyon beklentisi

10 bakan değişecek, yerel seçimler için de yeni isimler söz konusu...

AK Parti'de küllenen ?kabine revizyonu' beklentisi yeniden alevlendi. Erdoğan'ın Ekim'e kadar revizyona gidebileceği ifade ediliyor.Önce Cumhurbaşkanlığı seçimiyle başlayan, başörtüsü konusundaki anayasa değişikliğiyle devam eden ve en son kapatma kararıyla doruk noktasına çıkan siyasi tansiyonun düşürülmesi sağlanacak. Bunun için ilk adım atıldı ve TBMM tatile girdi.

AK Parti sadece siyasi tansiyonun düşürülmesi için tatille yetinmeyecek. Muhalefet partileriyle yeni bir sayfa açılacak. Başbakan Erdoğan'ın CHP lideri Deniz Baykal ve MHP lideri Devlet Bahçeli ve Meclis'te temsilcisi bulunan diğer partilerin genel başkanlarıyla bir araya gelmesi, muhalefetle belirli periyotlarla görüşmeler yapılması planlanıyor. Kritik konularda ise muhalefetin görüşüne başvurulacak. Böylece geçmişte yaşanan olumsuzlukların önüne geçilecek.

DEMOKRATİKLEŞME HAMLESİ

Bir yandan muhalefetle diyalog içine girilirken diğer yandan AB müktesebatı çerçevesinde demokratikleşme adımlarına hız verilecek. Bunun için revize edilen yol haritası Meclis açılır açılmaz uygulamaya konulacak. Meclis çatısı altında sağlanacak uzlaşmayla anayasa değişiklikleri dâhil büyük bir demokratikleşme seferberliği başlatılacak. Siyasi etik, şeffaflık konularında yeni bir dönemin kapısı aralanacak.

ÖNCÜLER BELİRLENECEK

AK Parti, yeni döneme ilişkin yol haritasını belirlerken, o yolda öncülük edecek isimleri de belirleyecek. Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından AK Parti'de uzun süredir küllenen ?kabine revizyonu' beklentisi yeniden alevlendi. Başbakan Erdoğan'ın Ekim ayına kadar kabinede revizyona gidebileceği ifade ediliyor. Bazı AK Parti yöneticileri, kabine revizyonun geniş tutulması, hatta kabinde en az 10 bakanın değiştirilerek, yerel seçimler öncesinde 'doping' yapılması gerektiğini savunuyorlar. AK Parti'de Kabine revizyonun ardından ikinci vitrin yenilenmesi partinin grup yönetiminde gerçekleşecek. AK Parti'de grup başkanvekilliği için 'ağabey' formülü devreye sokulacak.

Ekim ayında Meclis açılır açılmaz toplanacak AK Parti grubunda, yeni grup başkanvekilleri seçilecek. Seçim sırasında, Genel Kurul Salonu'nda milletvekillerine ağabeylik yapacak bir veya iki ismin grup başkanvekilliği görevine getirileceği belirtiliyor. AK Parti'de vitrin değişikliğinin son adresi genel merkez olacak. Başbakan Erdoğan'ın parti vitrinindeki revizyon için büyük kongreyi bile beklemeyebileceği ifade ediliyor. Büyük Kongre'ye kadar bazı MKYK üyelerini MYK'ya kaydırmasının sürpriz olmayacağı kaydediliyor.

Düzgün KARADAŞ/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber