'Özelleştirme mağduru olan 10 kişi intihar etti'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2008 20:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''özelleştirme Mağdurları Intihar Ediyor''

Türkiye Özelleştirme Mağdurları Derneği Genel Başkanı İsmail Hakkı Doğan, ''Türkiye genelinde bugüne kadar özelleştirmeden dolayı mağdur olan 10 arkadaşımız intihar etti'' dedi.

Merkezi Kastamonu'da bulunan Derneğin Başkanı Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte dün yaşanan intihar olayının altında bir ''özelleştirme mağduriyetinin yattığını'' savundu.
Doğan şöyle konuştu:

''Etibakır AŞ'de çalışırken özelleştirmeden dolayı mağdur olan 43 yaşındaki bir arkadaşımız Ahmet G. intihar etti. İntihar sebebini araştırdığımızda ekonomik sıkıntıyı görüyoruz. Etibakır'da çalışırken 1000 YTL alan arkadaşımız, adliyede geçici personel statüsünde 4/C'li olarak çalışmaya başladı. Maaşı da 500 milyon liraya düştü. Kendisi belki bu maaşının azalmasına alıştı, ancak ailesini alıştıramadı. Bunları bilemiyoruz, ancak bir gerçek var ki bugüne kadar özelleştirme mağduru 10 arkadaşımız intihar etti. Bunu da kimse görmüyor, herkes görmezlikten geliyor.''

Özelleştirme mağdurlarının bugün ''sefalet hayatı'' yaşadığını ifade eden İsmail Hakkı Doğan, ''Çocuklarımız babalarından artık harçlık isteyemez hale geldi. Karne sevincini yaşayamaz duruma geldi. 'Kazanılmış hak geri alınmaz' deniliyor. Madem öyle neden maaşlarımızı 1 milyar iken, 500 milyona düşürdünüz? Neden bizleri mağdur ettiniz?'' dedi.

İsmail Hakkı Doğan, SEKA Taşköprü Sigarı Kağıdı Fabrikasının özelleştirilmesinin ardından işinden olduktan sonra, Türkiye Özelleştirme Mağdurları Derneğini kurmuştu.

-KASTAMONU'DAKİ İNTİHAR-

Kastamonu'da İnönü Mahallesi'nde dün, adliye çalışanı Ahmet G. (43), piyasaya olan borçları nedeniyle bunalıma girip, kendisini iple asarak intihar etmişti.

Otopsi için Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine kaldırılan Gökgöz'ün cesedi, incelemelerin ardından ailesine teslim edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber