KEY'de komik sorular

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Ağustos 2008 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şükrü Kızılot'un yazısı

Böyle erkekler de var

BOŞANAN kadınlara ait KEY'lerin (Konut Edindirme Yardımı), boşandıkları kocaya ödenmesi, hafta içinde en çok tartışılan konulardan biriydi.

Boşanan kadınlar, haklı olarak bu olaya tepki gösteriyorlardı.

Bu konuda ilginç sorulara ve olaylara da tanık olduk.

İTİRAZ EDECEK

Boşanmış kocalardan bazıları, şunu soruyorlardı:

"Boşandığım eşimin KEY ödemesi, benim adıma yatırılmamış. İnternette göremedim. Niye yatırılmadı diye itiraz edeceğim. İtirazı nereye yapmalıyım?"

Bir başkasının sorusu daha farklı:

"KEY'in kayrılanlarından bir aile reisiyim (!) Çok şükür ki ayrıldığım eşim 'Kadın önce kocamı aldı şimdi de KEY'lerimi alacak' diyemeyecek zira yeni bir evlilik yapmayacak kadar akıllı (!) olduğumu sanıyorum.

Benim açmazım, bana ait olmayan parayı yasayla (Bu nasıl çağdışı yasaysa...) almak zorunda kalmam... Aldığım KEY ödemesinin içinde ayrıldığım eşimin payı var mı, varsa kaç YTL? Bunu öğrensem, bir yolla kendisine ileteceğim ama..."

İLGİNÇ BİR SORU

"Eski karısından ayrılan koca yeni bir hanımla evlendikten sonra vefat ediyor (aynı boşandığı karısına ait KEY'in yeni karısına ödenmesiyle ilgili yazınızdaki gibi). Ancak vefattan sonra, en son evli olduğu karısı bir başka adamla evleniyor ve bu evliliği sırasında vefat eden kocasına ait KEY ödemelerinin yapılacağını öğreniyor. Bu kadın, ölen kocasına ait KEY ödemeleri için yasal mirasçı sıfatıyla herhangi bir hak talep edebilir mi?"

Bakın, KEY olayı insana ne sorular sorduruyor?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber