Yangın helikopteriyle kahvaltıya gitmek ormancılık faaliyeti

Haber Giriş : 04 Ağustos 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik'in, ?Kültür ve Turizm Müdürü Osman Murat Süslü ve Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın'ın acil durum helikopteri ile Muğla'nın Ula İlçesi'ne bağlı Arıcılar Köyü muhtarının verdiği kahvaltı'ya katılmasıyla ilgili soru önergesine ilginç bir yanıt verdi.

MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, kamuoyuna da yansıyan ?Muğla'nın Ula İlçesi'ne bağlı Arıcılar Köyü'nde bulunan Geyik Kanyonu'nu turizme kazandırmak için proje hazırlayan köy muhtarı Mehmet Uzun'un tanıtım kahvaltısına Kültür ve Turizm Müdürü Osman Murat Süslü ve Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın'ın orman yangınlarında kullanılan acil durum helikopteri ile gitmesi'ni soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Çelik, Çevre Bakanı Veysel Eroğlu'na ilgili bürokratlar hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağını sordu.

Bakan Eroğlu ise verdiği yanıtta bakanlığı bünyesinde bulunan helikopterlerin yangın sezonu başında yangına hassas bölge müdürlüklerine gönderildiğini ve tehlike arz eden yangınları söndürme çalışmalarında havadan koordinasyonu sağladığını belirtti.

Bakanlığı bünyesinde bu amaçla 6 helikopter bulunduğunu ifade eden Eroğlu, helikopterlerin mülkiyetinin Orman Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu söyledi. Bu helikopterlerden 3'ünün Ankara'da bulunduğu ve üst düzey yöneticilerin, tehlike arz eden ve büyüme eğiliminde olan yangınlarda yangın yönetiminin ve organizasyonunun sağlanması amacıyla yangın mahalline intikali sağladığını kaydeden Eroğlu, Çelik'in, orman yangınlarında kullanılan helikopterle tanıtım kahvaltısına katılması konusunda işlem yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorusuna ise şu karşılığı verdi: ?Orman bölge müdürleri, görev alanlarında bulunan ormanların korunması, geliştirilmesi, işletilmesi ve yönetiminden sorumlu olmalarının yanı sıra çıkması muhtemel orman yangınlarının söndürülmesinden de sorumlu yangın amiri konumundadırlar. Yangın çıkma riskinin yüksek olduğu dönemlerde yangına erken müdahalenin önemi çok büyüktür. İdaremize ait bu tip helikopterler, iki veya dört kişilik olup yangın amirlerinin yangına bir an evvel ulaşması ve yangını yönetmesi gayesiyle, yangına hassas ve karayoluyla ulaşımının uzun zaman aldığı bölge müdürlüklerinde konuşlandırılmıştır. Bölge müdürleri bu helikopterleri orman yangınlarıyla mücadele dışındaki diğer ormancılık faaliyetlerinde de kullanmaktadırlar.?

?BÜROKRATLAR AKP'NİN KEYFİ DAVRANIŞLARINDAN CESARETLENİYOR?

MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik ise Bakan Eroğlu'nun verdiği yanıtın şaibeli ve çelişkilerle dolu olduğunu belirterek ?Kamu yönetiminde şaibeli olan ve dokunulmazlık zırhının arkasına saklanan AKP iktidarının keyfi davranışları bürokratlarına da yansımakta ve bunları cesaretlendirmektedir? dedi. Çelik, Kültür ve Turizm Müdürü Osman Murat Süslü ile Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın'ın kritik dönemlerde yangına müdahale amacıyla bulundurulan helikopterle tanıtım kahvaltısına katılmasının "neyin koordinasyonunun sağlandığı"nın kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirterek, ?Kahvaltı sofrasında ne gibi halkla ilişkiler faaliyetinde bulunulduğu örnek olması bakımından kamuoyunun bilgisine sunulmalıdır. Arıcılar köyünde orman yangınlarıyla mücadele dışında hangi diğer ormancılık faaliyetinin bulunduğu kamuoyu ile paylaşılmalıdır. İktidar olmayı; her türlü haksızlığı ve usulsüzlüğü kendilerine hak olarak gören bu AKP zihniyetini, milletimizin vicdanına havale ediyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber