YAŞ'ta bu yıl ihraç kararı çıkmadı

Haber Giriş : 04 Ağustos 2008 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısında bu yıl bir sürpriz de yaşandı. Uzun yılların ardından Şûra'nın değerlendirmeye aldığı hiçbir askeri personel için ihraç kararı vermediği iddia edildi. Şûra'da alınan kararlar, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulacak. Onayla kesinleşecek kararlar kamuoyuna açıklanacak. 2002 yılı Yüksek Askeri Şûra kararlarında çeşitli suçlardan dolayı 46 personelinin TSK ile ilişiği kesilmişti..2005 yılında ise bu sayı 4 olarak gerçekleşti.

Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanı sıfatıyla katıldığı 2006 yılındaki ilk YAŞ'ta ise rekor ihraç kararı çıktı. 2'si irticai faliyetler, 35'i de disiplinsizlikten toplam 37 subay-astsubay TSK'dan atıldı. Geçen yılki YAŞ kararları sonucunda da durumları değerlendirilen personelden ?TSK'nın itibarını sarsacak şekilde disiplin bozucu hareketlerde bulunan 13, irticai davranışları nedeniyle de 10 personelin TSK'dan atılmasına karar verildi.

Akşam

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Yüksek Askeri Şura kararları yayınlandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 1-4 Ağustos tarihlerinde toplanan Yüksek Askeri Şura'da, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumlarını görüşerek karara bağlandı. Bu göre, 30 Ağustos 2008 tarihinden geçerli olmak üzere, 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 46 albay ise general ve amiralliğe yükseldi. 46 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı. Bu arada, bu yıl disiplinsizlik veya ahlaki durumu nedeniyle TSK'dan ihraç olmadı.


Genelkurmay Başkanlığı'na Orgeneral Başbuğ getirildi

Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı

YAŞ kararlarıyla görev süresi uzatılanlar


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber