Bebek ölümleri için heyet oluşturuyor

Haber Giriş : 04 Ağustos 2008 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ?BEBEK ÖLÜMLERİ?NE İNCELEME

?Sağlık Bakanlığı, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bebek ölümlerine ilişkin konuyu her boyutu ile araştırmak üzere bir inceleme heyeti oluşturdu. Heyette ayrıca bir de bakanlık müfettişi yer alacak.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bebek ölümlerine ilişkin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatı ile konunun her boyutu ile araştırılması amacıyla bir inceleme heyeti oluşturulduğu bildirildi.

Bilim heyetinde üniversiteler ile Eğitim Araştırma Hastanelerinden konunun uzmanlarının yanı sıra Bakanlık Teftiş Kurulu'ndan da bir müfettiş yer alacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca, inceleme sonucunda varsa kusurlu olan ilgililer hakkında gerekli işlemlerin yapılacağı ve konunun tüm detayları ile kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.


- Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu, Dr. Zekai Tahir Burak Doğumevi'nde 15 günde 27 bebeğin ölmesi üzerine, ölümlerin hastane enfeksiyonundan kaynaklanıp Kaynaklanmadığının araştırılması amacıyla incelemelerde bulunmak üzere bir heyet oluşturacaklarını bildirdi.

Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Dr. Zekai Tahir Burak Doğumevi'nde 15 günde 27 bebeğin ölmesi üzerine, hastane yetkilileriyle görüştüklerini bildirdi. Bilaloğlu, gerek hastanenin açıklamalarının gerekse Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın iddialarını araştırmak ve hastanede incelemelerde bulunmak üzere bir heyet oluşturacaklarını bildirdi. Çalışmalara başladıklarını ifade eden Bilaloğlu, ?Bir takım özel iddialar var. Hastane enfeksiyonundan kaynaklandığı da söyleniyor. Bağımsız bir heyet oluşturularak hastanede inceleme yapmak istediğimizi söyledik? dedi. Heyette yer alacak kişilerin özellikle yeni doğan alanında uzman, alanında yetkin kişiler olması gerektiğine işaret eden Bilaloğlu şunları söyledi:

?En geç heyet hazırlıklarımızı bu hafta sonuna kadar bitiririz. Böylece kamuoyu daha tatminkar bilgilendirilebilir. Ölen bebeklerin prematüre olup olmadığına, ağırlıklarına, hastane enfeksiyonu olup olmadığına bakmamız gerekiyor. Öte yandan çalışanların eğitimlerine, deneyimlerine, kayıtlara bakmamız ve hemşireler, hasta yakınları ile görüşmemiz gerekecek. Sistematik bir çalışma gerekiyor. Sonuçta hastanenin, hastane enfeksiyonundan kaynaklanmadığı yönünde açıklamaları var. Doğru olabilir. Ama öte yandan sendikanın da iddiaları var. Bu da doğru olabilir. O nedenle araştırmamız ve kamuoyunu tatmin edici bir açıklamada bulunmamız gerekiyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber