Rektör gelmeden istifa ettiler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2008 14:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Bursa'da, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi başhekimi ve 6 yardımcısı görevlerinden istifa etti.

Başhekim Kayıhan Pala ve yardımcıları Nevzat Kahveci, Cüneyt Özakın, Ayberk Kurt, Sinan Çavun, Güldal Güleç ve Nizamettin Kılıç, yeni rektör tayinini beklemeden görevlerinden istifa etti. Başhekimlik toplantı salonunda yapılan açıklamada, istifa gerekçesinin rektörlük seçimleriyle alakalı olmadığı bildirildi. Görevde bulundukları süre içerisinde neler yaptıklarını ve seçilecek olan yeni yönetime nelerin yapılması gerektiğini anlatan Pala, rektörülük seçimlerinde haksızlık yapıldığını ileri sürerek, "ıÜüRektör hocamızın bize verdiği görevi yerine getirdik ve onunla birlikte bayrağı devrediyoruz. Melike Yurtkuran'nın rektör seçimlerinde en fazla oyu almasına rağmen Cumhurbaşkanı'na isminin gönderilmemesi bizi elbette üzmüştür. Ancak bizim istifa gerekçemiz bunlarla alakası yoktur. Rektör Mustafa hocamızın görevi bitti. Biz de görevimizin burada bittiğine inanıyoruz. Bundan sonra akademik alanlarımıza çekilip kendi işlerimizi yapacağız" şeklinde konuştu.

Hastanenin uzun süredir uluslararası birleşik komisyon olarak bilinen "Join Commission International" tarafından akreditasyon belgesi almak için çalıştığını belirten Pala, geçen yıl 14 Aralık`ta bu belgeyi alıp, verilen görevi yerine getirdiklerini kaydetti. Bu güne kadar yaptıkları çalışmaları anlatan Pala, "Hastanemizde çeşitli çalışmalar yaptık. Yarım kalan çalışmalarımızın devam etmesi için yeni gelen yönetime görevlerimizi devredeceğiz. Çıtanın yükseleceğinden eminiz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde hastanemize gelen hasta sayısı 2007 yılında 25-30 bin arasında iken bu sayı 2008 Temmuz ayı itibariyle 47 bin 66 oldu. Yatan hasta sayısında ortalama yatış günlerinde bir düşüş söz konusu. Temmuz ayında 2 bin 544 kişiyi ameliyat ettik. Tüm verilen bu hizmetlerin bedeli 10 milyon 490 bin 154 YTL'dir. Yatan hastalarımıza uygulanan ankette hastaların 94.7'si hastanemizden memnun olduğunu belirtmişlerdir" dedi.

Ayda 10 milyon YTL'nin üzerinde cirosu olan ve ürettiği hizmeti güncel olarak faturalandırabilen bir kurum bıraktıklarını belirten Pala, yeni gelecek olan rektörün kendilerine teklif sunması halinde bunu olumsuz karşılayacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber