Antalya hala yanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2008 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da beşinci gününe giren orman yangını, Karabucak mevkisi ile Sağırin köyünün üst kısımlarındaki dağlık ve ormanlık alanda sürüyor.

Serik ve Manavgat'ın köylerinde beş gündür etkili olan orman yangını, Karabucak mevkisi ile Sağırin köyünün üst kısımlarındaki dağlık ve ormanlık alanda sürüyor. Yangın, şu anda yerleşim yerlerini tehdit etmiyor. Sağırin köyüne bağlı Kepez Mahallesi'ndeki yangını söndürme çalışmalarına, köylüler de destek veriyor. Köylüler tırmık, kazma gibi aletlerle yangının köye ulaşmasını engellemek için önleme çalışmalarına katılıyor.

Bölgedeki çalışmaları koordine eden Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Yılmaz, hava şartlarının yangını kontrol altına alma çalışmaları için uygun olduğunu, şartların değişmesi durumunda risk ortaya çıkabileceğini söyledi.

Yılmaz, ?Hava şartları böyle elverişli devam ederse bugün yangını kontrol altına alabiliriz? dedi.

KAYIP İKİNCİ KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

Bu arada, çok sayıda evin yandığı Serik ilçesine bağlı Karataş köyünde haber alınamayan ve kayıp olduğu bildirilen ikinci kişinin de cesedine ulaşıldığı kaydedildi.

Yangının çıktığı ilk günde kendilerinden haber alınamayan Ali Deniz (71) ve Osman Kahya'nın arama çalışmalarına başlanmış, Ali Deniz'e ait olduğu tahmin edilen kemikler bir kaç gün önce bulunmuştu. Kayıp Osman Kahya'nın yeğeni Ahmet Kahya, amcasına ait olduğunu tahmin ettikleri bir cesedin, evinin yanındaki beton evde bulunduğunu belirterek, ?Galiba amcam beton yanmaz diyerek bu eve sığındı? dedi.

Osman Kahya ve Ali Deniz'in cesetlerinin, kimlik tespiti için DNA testi yapılmak üzere İstanbul'a gönderildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber