Akfırat Belediye Başkanı görevden alınmadı mı?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2008 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Akfırat Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Hilmi Yıldız'ın görevden alındığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Sayın Hilmi Yıldız, İçişleri Bakanlığı'na bağlı müfettişlerin belediyemizde devam eden soruşturmasının selameti için görevden uzaklaştırmıştır" denildi.

Açıklamada, konuyla ilgili yazılı ve görsel basında yanlış ve eksik haberler yapıldığı ifade edilerek, şunlar belirtildi:

"Akfırat Belediye Başkanı görevden alındı" cümlesi gerçeği yansıtmamaktadır. İçişleri Bakanlığı'na bağlı müfettişlerin belediyemizde devam eden soruşturmasının selameti için Sayın Hilmi Yıldızı görevden uzaklaştırmıştır. İçişleri Bakanlığı'nın kaymakamlık arcılığıyla belediyemize tebliğ ettiği yazıda ise, herhangi bir suç isnadı bulunmamakla birlikte; Anayasamızın 127. maddesi 5393 sayılı belediye kanununun 47. maddede 'görevleriyle ilgili bir suç nedeniyle hakkında soruşturma veya kovuşturma açılan belediye organları veya bu organların üyeleri, kesin hükme kadar İçişleri Bakanı tarafından görevden uzaklaştırılabilir' hükmü yer almaktadır. Belediyemizde herhangi bir yönetim boşluğu ve aksaklığı olmayıp, her türlü rutin hizmetlerimiz devam etmektedir. Belediyemizdeki başkanlık görevini de Belediye Başkan Yardımcımız Av. Sertaç Göray yapmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber