Tutuklu belediye başkanı tahliye edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, nisan ayında, ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla tutuklanan Bozova beldesi Belediye Başkanı Halil Okutan, ilk duruşmada tahliye edildi.

Belediyeye ait alabalık tesislerinin mesire alanına dönüştürülmesi işi için yapılan ihaledeki 40 bin YTL'yi kendi hesabında kullandığı iddiasıyla Bozova Belde Belediye Başkanı Halil Okutan ve 4 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Okutan, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Okutan, belediyeye ait alabalık tesislerini halkın yararlanacağı mesire alanına dönüştürmek istediklerini, tesislerin onarım işlerini tamamladıktan sonra eşya aldıklarını ve tesislerin işletilmesi için komisyon oluşturarak ihale açtıklarını söyledi.

İhalede 40 bin YTL bedel alındığını ve bu paranın da diğer görevlilerle birlikte malzeme ve eşya alımına yönelik borçların ödenmesinde kullanıldığını savunan Okutan, suçla ilgisi olmadığını öne sürdü.

Tutuksuz yargılanan belediye görevlileri de haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

İfadelerin ve taleplerin dinlenmesinin ardından, mahkeme heyeti, tutuklu belediye başkanı Halil Okutan'ı, duruşmaları takip etme koşuluyla tahliye etti.

Belediyeye ait alabalık tesislerinin mesire alanına dönüştürülmesi işi için yapılan ihaledeki 40 bin YTL'yi kendi hesabında kullandığı iddiasıyla Bozova Belediye Başkanı Halil Okutan ile belediyede görevli başyazman Fikret Musa Gençel, muhasebeci Mehmet Polat, muhasebe yardımcısı Musa Yılmaz ve emekli işçi Ali Cengiz hakkında dava açılmış, Başkan Okutan nisan ayında tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber