4 bin yeni hakim ve savcı alınacak

Haber Giriş : 04 Kasım 2004 06:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı`nın merkez ve taşra teşkilatlarına, 100 başmüfettiş ve müfettiş, 4 bin hakim ve savcı, 6 bin 500 yazıişleri müdürü ve zabıt katibi kadrosu verilecek.
Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısının gerekçesinde, Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında hizmet genişlemesinin ortaya çıkardığı kadro ihtiyacının karşılanması amacıyla yeni hakim ve savcı ile adalet personeli kadrosu ihdas edilmesi gerektiği bildirildi. Türkiye genelinde 3 bin 703 mahkemenin görev yaptığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu`nun kararı uyarınca iş durumuna göre toplam 6 bin 161 mahkemenin görev yapması gerektiği belirtilerek, Türkiye genelinde 2 bin 458 yeni mahkemenin kurulması gerektiğine dikkat çekildi.

2003 yılı iş durumuna göre 3 bin 300 hakime ihtiyaç duyulduğu da ifade edilen gerekçede, ``Hakim ve savcı kadrolarının yetersiz kalması, iki yılık staj sürelerini bitiren hakim ve savcı adaylarının mesleğe başlamalarının gecikmesine ve staj sürelerinin uzamasına yol açmaktadır. Bu durum, yargıda insan kaynaklarının etkin kullanımının ve verimliliğin azalmasına sebebiyet verecektir`` denildi.

Yasa tasarısıyla, bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarına 4 bin hakim ve savcı, 100 başmüfettiş ve müfettiş, 6 bin 500 yazıişleri müdürü ve zabıt katibi kadrosu ihdas edilecek.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber