MHP'den yerel seçim için 'büyük çatı' formülü

Haber Giriş : 07 Ağustos 2008 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yerel seçimlere iddialı hazırlanan MHP, ?Büyük Çatı" formülünü uygulamaya koyacak. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ?Büyük Çatıö formülünün kurumsal ittifak olmadığını, ?AKP politikalarına karşı çıkan herkesi kapsayan" bir proje olduğunu belirterek ?AKP politikalarına karşı duran, kendi partisiyle sorunu olan, kendi partisinde kazanamayacak ya da aday olamayacak durumdaki herkesi büyük çatıya çağırıyoruz" dedi. Şandır, Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde AKP'ye ?1989 örneğini yaşatacaklarıönı belirterek ?1989'da tek başına iktidar olan ANAP yerel seçimlerde kaybetmişti. AKP'ye aynı akıbeti yaşatacağız" dedi. Şandır, yerel seçimlerde aday sayısının çok olduğu yerlerde, belediye başkan adaylarını kamuoyu yoklamaları ile halka soracaklarını bildirdi.

Yerel seçim hazırlıkları konusunda ANKA'ya bilgi veren MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, partisinin Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde iddialı olduğunu belirterek ?AKP'ye 1989 örneğini yaşatacağız. 1989'da tek başına iktidar olan ANAP yerel seçimlerde kaybetmişti. MHP olarak 2009 seçimlerinde de biz aynı akıbeti AKP'ye yaşatacağız. Anadolu'dan büyük şehirlere kadar çok sayıda belediye başkanlığı kazanacağız" dedi. Yerel seçimlerde ?Büyük Çatıö projesini uygulayacaklarını ifade eden Şandır, bunun kurumsal ittifak olmadığını AKP politikalarına karşı çıkan herkesle işbirliğini esas aldığını dile getirdi. Şandır, ?Büyük Çatıö projesi hakkında şunları söyledi:

?AKP politikalarına karşı çıkan, siyasi kimlikleri ile MHP'de başarılı olacaklarına inanan, partilerinde yerel seçimlerde yer bulamayacak olan, partisinden seçilme şansını görmeyen, aday olamayacak durumda olan herkesi MHP'ye çağırıyoruz. Bu kişilere MHP'li ol demiyoruz. Seçimde işbirliği yapabiliriz diyoruz."

Kendi seçim bölgesi olan Mersin'de çok sayıda DP ve ANAP'lının MHP'ye katıldığını kaydeden Şandır, ?biz bu seçimde herkesle işbirliğine hazırız" dedi.

-?ADAYLAR HALKA SORULACAK"-

Yerel seçim hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Şandır, bu seçimlerde özellikle çok adaylı yerlerde belediye başkanı adayını halka sorarak tespit edeceklerini kaydetti. Şandır, ?her il ve ilçe için değil ancak bazı yerlerde adayları belirlerken halka soracağız. Bunun için halkın nabzını ölçeceğiz, aday olarak kimi görmek istiyor bunu soracağız ve yapacağımız kamuoyu yoklamaları ile adaylarımızı tespit edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber