İddianamedeki bir gizli tanık deşifre oldu

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 08 Ağustos 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savcılıkla emniyet arasındaki yazışma evrakı yanlışlıkla avukatlara dağıtılan cd'lerde yer alınca Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Öz'ün 20 gizli tanığından birinin adı ortaya çıktı.

E rgenekon soruşturması kapsamında dinlenen gizli tanıklardan birinin kimliğinin avukatlara dağıtılan cd'lerde açık olarak verildiği ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılan bir yazıda Gaziantep H Tipi Cezaevi'nde hükümlü bulunan H. B'nin tanık sıfatıyla dinlenmesi isteniyor.

Yazıda B'nin istemesi durumunda gizli tanık olabileceği de belirtiliyor. Bu talep üzerine Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı H. B'nin ifadesini aldıktan sonra gizli tanık kimlik ifade sureti ile birlikte evrakı İstanbul'dan gönderilen polislere teslim etti.

Bu yazışmalarda B'nin kimliği ve nüfus bilgileri açıkça yazılı. Ancak avukatlara verilen cd'lerde bu yazışma evrakı da yer alınca gizli tanık olarak ifadesi alınan B. deşifre oldu. Rakamla kodlandılar Soruşturma kapsamında çok sayıda şahsın gizli tanık olarak ifadesi alınmış, bu tanıklar can güvenliği nedeniyle rakamlarla kodlanmıştı. Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'ün 20 gizli tanığı var. H. B'nin terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden olduğu, örgüt üyesi olmaktan hükümlü olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber