Bakan Şimşek, 4/B'li öğretmenin nikah şahidi oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2008 21:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEVLET BAKANI ŞİMŞEK, NİKAH ŞAHİTLİĞİ YAPTI

- DEVLET BAKANI MEHMET ŞİMŞEK, BATMAN'DAKİ ORTAOKULDA ÖĞRENİM GÖRDÜĞÜ SIRADA EDEBİYAT DERSİNE GİREN ÖĞRETMENİNİN KIZININ NİKAH ŞAHİTLİĞİNİ YAPTI

- BALIKESİR'DEKİ DÜĞÜNÜNE KATILAN BAKAN ŞAHİN, GELİNE ZARF İÇİNDE BİLEZİK HEDİYE ETTİ

- DEVLET BAKANI ŞİMŞEK'İN ŞAHİTLİK YAPTIĞI GENÇ ÇİFTİN "08.08.08" TARİHLİ NİKAHI UNUTULMAZ BİR GÜN OLDU

YILMAZ UZUN - BAHADIR DEMİRÇEVİREN

BALIKESİR (İHA) - Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'daki ortaokulda öğrenim gördüğü yıllarda edebiyat derslerine giren öğretmeni Mustafa Memiş'in kızının nikah şahitliğini yaptı.

Balıkesir'de Otel Basri'de yapılan düğüne katılan Bakan Mehmet Şimşek'i Değirmenboğazı'nda Vali Selahattin Hatipoğlu ile Balıkesir Milletvekilleri İsmail Özgün, A. Edip Uğur, Belediye Başkanı Sabri Uğur, AK Parti İl Başkanı Adil Çelik karşıladı. Otele gelen Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, burada yıllar önceki öğretmeni Mustafa Memiş ile sarılıp hasret giderdi. Bakan Şimşek duygularını, "Çok güzel bir birliktelik" diyerek ifade etti.

Belediye Başkanı Sabri Uğur'un kıydığı nikahın şahitliğini Devlet Bakanı Şimşek ile birlikte Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Rona Yırcalı yaptı. Kendisi de babası gibi eğitimci olan gelin Hilal Memiş, Adapazarı'nda sözleşmeli olarak fen bilgisi öğretmenliği yaptığını söylerken, Memiş ailesi büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadıklarını ifade etti. Öğrencisiyle gurur duyduğunu belirten Mustafa Memiş, "30 yıllık eğitimciyim, mesleğimin ilk yıllarında Batman'da, o zaman Siirt'in ilçesiydi, bugün il oldu. Batman'da, bugün şeref konuğumuz olarak gelen ve kızımın nikah şahitliğini yapan sayın Devlet Bakanımız Mehmet Şimşek'in edebiyat derslerine girmiştim, ailesini, kendisini çok yakından tanıma şerefine ulaştım. Böyle güzide insanların öğretmeni olmanın gururunu yaşıyorum. Sayın Bakan, en güzide, en çalışkan ve saygılı öğrencilerimden biriydi. Tam devlet adamı olacak özellikleri daha o dönemden yansıtan bir insandı. Olgunluk ve zekasıyla bunu her zaman gösteriyordu" dedi.

Balıkesir Halk Eğitim Merkezi'nde görevli eğitimci Mustafa Memiş, 1979 - 84 yıllarında Batman'da görev yaptığı ortaokulda öğrencisi olan Bakan Mehmet Şimşek'in son derece başarılı ve efendi olduğunu, daha o günlerden devlet adamlığı özelliği taşıyan bir yapısı olduğunu belirterek, öğrencisinin bugünkü konumundan büyük bir gurur duyduğunu söyledi. Son derece heyecanlı olan M. Altan Kaleli ve Hilal Memiş çifti ise düğün ve nikahlarının yapıldığı 08.08.08 tarihini hatırlatan basın mensubuna bu tarihi özellikle belirlemediklerini, ancak kendileri için hem bakanın şahitlik etmesi, hem de böyle özel bir tarihe denk gelmesinin büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti.

Mustafa Memiş de, 8 Ağustos tarihinde evlendiğini, eşi Aynur hanımla evliliklerinin 26. yıldönümü olan bugün kızını evlendirmenin ve eski öğrencisi Bakan Şimşek'i yanlarında görmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadığını belirtti. Nikahları kıyılan genç çiftin evlilik cüzdanını geline veren Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, genç çifte bir zarf içinde altın bilezik hediye etti.

Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in Balıkesir'deki temasları devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber