Yargıtay. Anayasa mahkemesi'ne komşu oluyor

Haber Giriş : 10 Ağustos 2008 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Yargıtay da Anayasa Mahkemesi gibi Ahlatlıbel'i seçti. Yargıtay başkanlarının sürekli dile getirdiği yeni bina sorunu, yeni binanın yapılacağı arazinin temin edilmesinin ardından çözülecek.

? Ankara'da yüksek yargı organları birer birer şehir dışına taşınıyor. Sayıştay ve Danıştay'ın Eskişehir yolu'na, Anayasa Mahkemesi'nin de bu sonbaharda Ahlatlıbel'deki yeni binasına taşınmasının ardından, Yargıtay da yeni yer arayışlarını sonuçlandırdı. Yargıtay, PTT Genel Müdürlüğü'nün Ahlatlıbel'deki arsasını şimdiki hizmet binası ile değiştirerek Anayasa Mahkemesi'ne komşu olacak.

Yargıtay Genel Sekreteri Ahmet Ceylani Tuğrul, arsa yeri konusunda ilgili kurum ile prensipte anlaştıklarını belirterek, binanın ne zaman temelinin atılacağı ne zaman biteceği konusunda ise henüz bir tarih belirlenmediğini söyledi. ANKA'ya konuşan Tuğrul, ?Arsanın bulunmasının ardından Yargıtay'ın bina sorununu çözmek için önemli bir adım atılmış oldu? dedi.

-SON YARGI KURUMU DA ŞEHİR DIŞINA GİDİYOR-

PTT Genel Müdürlüğü'nün Ahlatlıbel'deki arsasını, şu an hizmet sürdürdüğü bina karşılığı alan Yargıtay, Anayasa Mahkemesi'ne komşu oluyor. Ahlatlıbel Taşpınar'da, Anayasa Mahkemesi'nin hemen bitişiğindeki PTT Genel Müdürlüğü'ne ait 80 dönümlük arsa için Yargıtay binası projesi devreye sokuldu.

Halen Yargıtay Başkanlığı Adalet Bakanlığının hemen yanındaki tarihi binasında hizmet verirken, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise TRT Genel Müdürlüğü'nün Kavaklıdere'deki eski binasında hizmet veriyor. Yeni hizmet binası ile Yargıtay'ın dağınık durumdaki birimleri de bir araya toplanmış olacak. Yargıtay'ın Bakanlıklar'daki tarihi hizmet binası ise arsa karşılığı PTT Genel Müdürlüğü'ne devredilecek.

Arsanın metrekaresinin 500 YTL'den hesaplanması durumunda, Yargıtay binasını, PTT Genel Müdürlüğü'ne 40 milyon YTL karşılığında devretmiş oluyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber