AK Parti Grup Başkan Vekili'nden KEY eleştirisi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2008 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konut Edindirme Yardımı(KEY) kapsamında kesilen paralar vatandaşlara ödenirken, bu kesintiden dolayı doğan haklarını alan milletvekilleri de oluyor. AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, KEY ödemelerinden bin 145 YTL aldı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, kendisinden 1987 ile 1995 yılları arasında işveren aracılıyla kesilen KEY miktarının 5 YTL, yani o dönemde 5 milyon lira olduğunu açıkladı. Milletvekili Mustafa Elitaş, 5 YTL'ye karşı bugün bin 145 YTL aldığını dile getirerek, yaptıkları kıyaslamada KEY ödemelerinde hiçbir haksızlığın olmadığını açıkladı. Elitaş, KEY ödemelerinin duyurulması noktasında oluşturulan sitenin çökmesini ağır eleştirenlerin olduğunu ifade ederek, "Devlet vatandaşına karşı borçlu olamazdı. AK Parti bunu düşündü ve önce tasarruf amaçlı kesilen Nema ve ardından da KEY paraları ödendi. Birçok kişi yapılan ödemeyi değil ödeme ile ilgili listenin duyurulması için hazırlanan internet sitesinin çökmesini eleştirdi" dedi.

Elitaş, kendi KEY hesabı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, 1983 yılında 1 Alman Markının 138, 1987 yılında da 200 lira civarında olduğunu hatırlattı. Elitaş, "1987 yılında 1 Amerikan dolarının değeri 300 lira civarında idi. O günden bu tarafa baktığımızda nemalandırırken çok önemli bir kaynak aktarımı olduğunu gördük. Değerlendirme yaptığımızda aktarılan kaynak yeterlidir. Benim adıma işveren tarafından yatırılan 5 YTL'lik KEY miktarının bugün ki değeri bin 145 YTL olmuştur. 2 milyar 800 milyon YTL ile 8.5 milyon insanımız faydalanıyor. Bu piyasalara önemli kaynak olarak da gelecektir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber