Bakanın şehit açıklaması yaparken gözleri doldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Ağustos 2008 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZİNCAN'ın Kemah İlçesi'ndeki mayınlı saldırıda 9 askerin şehit olduğu haberini İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İzmir Valilik binasında güvenlik ile ilgili düzenlenen toplantısı sırasında öğrendi. Morali bozulan bakanın gözleri doldu.

Güvenlik toplantısının başında acı haberi alan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, toplantının bitiminin ardından bir değerlendirme yaptı. Bakan Atalay, ?Üzücü bir haberle açıklamamıza başlıyoruz biliyorsunuz. Erzincan Kemah İlçesi Uluçınar Köyü yolunda jandarma arabamız, içinde 15 kişi ile birlikte mayınlı saldırıya uğradı. Muhtemelen uzaktan kumandalı bir saldırı. 9 şehidimiz var. 1 kurmay yarbay, 2 uzman çavuş, 6 erimiz şehit düştü. 1 yüzbaşı, 1 er ağır yaralandı. İlk müdahaleleri yapıldıktan sonra yaralılarımızın hastaneye sevki sağlandı. Gerçekten büyük üzüntü duyuyoruz. Bu şehitlerden ikisi de İzmirli çıktı. Bunlar Piyade Er Bilal Demir, Piyade Er Adem Bilaloğlu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Aileleri ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ancak bu mücadelemizde daha kararlı hale getirecek. Terörü bir kez daha lanetliyoruz? dedi.

GÖZLERİ DOLDU

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, konuşması sırasında duygulanırken, sesinin titremesi nedeniyle bir süre duraksadı ve ardından yine konuşmasına devam etti. Bakan Atalay'ın gözlerinin dolduğu dikkat çekti. Bakan Atalay, Erzincan'a gidip gitmeyeceği ile ilgili ise soru üzerine, ?Görüşeceğiz, karar vereceğiz. Zaten şehitlerimiz kendi memleketlerine oradan uğurlanacak. Yaralı askerlerimiz de ambulans helikopterlerle Ankara'ya sevk edilecek? dedi.

Hatay'daki saldırının ise teşebbüste kaldığını ve saldırganın yakalandığını söyleyen Bakan Atalay, ?Son zamanlardaki saldırılarda mayına çok rastladık. Terörist eylemlerde, özellikle kırsal kesimlerde bu tip saldırılar daha fazla. Bunların önlemlerini almak için çalışıyoruz? dedi.

ÇÖZÜM BARIŞTADIR

Gazetecilerin Gürcistan ile Rusya arasındaki Güney Osetya'da devam eden çatışmalarla ilgili sorusu üzerine Bakan Atalay, ?Sınırımızda üzücü bir olay. Ancak bitiyor gibi. Türkiye, bu konuda dikkatli, gereken görüşmeler yapıldı. Gürcistan komşumuz olduğu için Sarp sınır kapısı ile ilgili tedbirleri aldık. Ancak Sarp Sınır Kapısı'nda bir yığılma olmadı. TIR'ların gidiş gelişlerinde bazı aksamalar oldu. Bu da güvenlik nedeniyle. Türkiye olarak hiçbir yerde savaş olmasını istemiyoruz. Bütün sorunların barışçıl yollarda çözülmesini istiyoruz. Türkiye de bu şekilde politika izlemiştir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber