Kendini polis olarak tanıtıp gasp yaptı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Ağustos 2008 20:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, (DHA)

ESKİŞEHİR'de, Porsuk Çayı kıyısında kız arkadaşı ile oturan 30 yaşındaki İbrahim Duman'a kendisini polis olarak tanıttıktan sonra cebindeki 70 YTL'yi zorla aldığı öne sürülen 17 yaşındaki M.Y.K. yakalandı.

Polise başvuran İbrahim Duman, 20 gün önce kız arkadaşıyla Porsuk Çayı kıyısında otururken yanlarına gelen M.Y.K.'nın kendisini Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polis memuru olarak tanıtıp, zorla parasını aldığını söyleyerek şikayetçi oldu.

İbrahim Duman polise verdiği ifadesinde, ?Yanımıza gelen kişi kimliklerimizi çıkarmamızı istedi. Biz de kimliklerimizi gösterdik. Kız arkadaşım korkup kaçtı. Daha sonra cep telefonuyla biriyle konuşuyormuş gibi yaparak, ?Başkomserim burada fuhuş yapan iki şahıs yakaladım, kız kaçtı' dedi. Kendisini sivil polis olarak tanıtan kişi bizim fuhuş yaptığımızı, en az 6 yıl ceza alabileceğimizi söyleyerek para istedi. Paramın olmadığını belirtince ceplerimi karıştırdı ve 70 YTL'yi buldu. Paraların içinden 50 YTL'yi aldı. İsteği üzerine adresimi ve telefon numaralarımı verdim. Ertesi gün beni telefonla aradı. Yanına gittiğimde 20 YTL'mi daha aldı. Bana hesap numarası verip 170 YTL yatırmamı istedi. 5 gün önce de yine beni telefonla arayıp tayinin çıktığını kendisine 170 YTL'yi peşin olarak ödemem gerektiğini söyledi. Ben de durumu polise bildirdim. Polisler buluşma yerinde onu yakaladı. Meğer bu kişi polis değilmiş? dedi.

Emniyet Müdürülüğü yetkilileri gözaltına alınan M.Y.K.'nın sorgulamasının tamamlanmasından sonra Adliye'ye sevk edileceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber