Birleşik Kamu-İş: Toplu Görüşme toplu sözleşmeye çevrilsin

Haber Giriş : 12 Ağustos 2008 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, toplu görüşmelerde tüm konfederasyonların birinci talebinin toplu sözleşme ve sendikal haklar olması gerektiğini savunarak, ?Asıl amaç toplu görüşmeleri toplu sözleşmeye çevirmek? dedi.

Konfederasyon ve sendikalar 15 Ağustos'ta başlayacak Toplu Görüşme sürecindeki taleplerini açıklamaya devam ediyor. Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Adıbelli konuya ilişkin ANKA'ya yaptığı açıklamada, tüm kamu sendikalarına, birlik içinde Toplu görüşmenin toplu sözleşmeye çevrilmesi yönünde çağrıda bulundu. Toplu görüşmelere ?yüzdelik artışla? değil ?toplu sözleşme? ısrarıyla gidilmesi gerektiğinin altını çizen Adıbelli şunları dedi:

?Toplu görüşmelerde grevli toplu sözleşme, sendikal hak mutlaka birinci talep olmalı. Bu olmadığı sürece geçen sene memur maaşına yapılan yüzde 2+2 zamlarda kalırız. Birleşik Kamu-İş olarak baştan beri söylüyoruz. Konfederasyonlar farklı düşünebilir ama sonuçta kamu çalışanları hepimizden toplu görüşmede 2008'in enflasyon farkını hükümetten talep etmemizi bekliyor. Hükümetin enflasyonu yüzde 11, bize verilen yüzde 4. Halkın enflasyonu ise yüzde 30. Hükümet asgari ücrete yüzde 5, memura yüzde 2 elektriğe yüzde 21 zam yapıyor. Bunların değişmesi toplu sözleşme şart. Konfederasyonlar bilimsel verileri ortaya koyarak 2008'de en düşük kamu emekçisinin maaşının bin 350 YTL, ortalama maaşın ise yoksulluk sınırına tekabül eden 2 bin 500 YTL olması konusunda da birleşmeli.?

KESK'in ?toplu sözleşme olmazsa masaya oturmam' sözlerini eleştiren, Memur-Sen'i de ?hükümet sözcüsü' olmakla suçlayan Adıbelli, ?Hükümetin sözcülüsü gibi davranan Memur-Sen ile Kesk'in ?ben masaya oturmam' demesi, 2.5 milyon kamu emekçisini mağdur eder? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber