Sivas'ta sahte sürücü belgesi operasyonu: 1'i amir 11 polise soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Ağustos 2008 11:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Halife YALÇINKAYA- Gökhan CEYLAN/SİVAS, (DHA)

SİVAS'ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonda 400 sahte sürücü belgesi ele geçirdi. Sahte belgeleri alanlar arasında ünlü futbolcuların ve iş adamlarının da olması dikkat çekti.

Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir istihbarat üzerine Sivas'ta bir sürücü kursunun 2000 yılından bu yana sahte yollarla vatandaşa sürücü belgesi verdiğini belirledi. Geniş çaplı bir araştırma başlatan polis ekipleri, iş adamaları ve futbolculara da ehliyet veren bu kursu takibe aldı. Sürücü kursunun, girdikleri sınavda başarısız olan bazı kişileri başarılı gösterdiği, bazılarına hiç sınava girmeden sürücü belgesi verildiği, ayrıca kazanan adayların sertifika numarası ile birden fazla kişiye belge düzenledikleri ve sınav sorularını önceden çoğaltarak adaylara dağıtıp başarılı olmalarını sağladıkları ortaya çıktı.

TANINMIŞ FUTBOLCULAR DA VAR

Polis, uzun takibin ardından sürücü kursu sahibi E.G.'yi gözaltına aldı. Emniyeteki sorgusunda suçunu itiraf eden E.G. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sürücü kursundan sahte ehliyet alanların içirisinde işadamlarının yanı sıra daha önce Sivasspor'da oynayan Fenerbahçeli Can Arat, Malatyaspor'a transfer olan Gökhan Bozkaya ve Sivasspor'da forma giyen Murat Sözgelmez'in de bulunması dikkat çekti.

Operasyon kapsamında, sürücü belgelerinin verilmesinde imzası bulunan 1 Emniyet amiri ile 11 polis memuru hakkında adli ve idari soruşturma açıldığı kaydedildi. Hiç sınava girmeden sürücü belgesi alan kişilerin araştırıldığı ve bu çerçevede sahte olduğu ortaya çıkan belgelere el konulduğu belirtildi. Bu şekilde yaklaşık 400 bin YTL'lik yolsuzluk yapıldığı öne sürülen olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber