Şehit'lerimizi uğurladık

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2008 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit Er Bulut'un cenazesi Uşak'ta toprağa verildi

- İstanbul'da 31 Temmuzda askeri aracın trafik kazası geçirmesi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Jandarma Er Fatih Bulut'un cenazesi Uşak'ta toprağa verildi.

Jandarma Er Fatih Bulut'un cenazesi, bugün memleketi Uşak'a getirildi. Bulut için Derbent köy merkezindeki camide ikindi namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi.

Törene, şehit erin ailesi, Uşak Vali Vekili Ali Galip Saral, AK Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ruhi Candan, Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Emniyet Müdürü Cafer Şahin ile vatandaşlar katıldı.

Baba Ramazan Bulut, anne Şefika Bulut ve kardeşler Emin, Hüseyin, Muhammet Bulut, tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

Uşak Vali Vekili Ali Galip Saral ile Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ruhi Candan şehit yakınlarına taziyede bulunurken baba Ramazan Bulut "Vatan için canım feda. Geride üç evladım var, hepsi vatana feda olsun" dedi.

Uşak Müftüsü Osman Akdemir'in kıldırdığı namazının ardından şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.


Hatay şehidini uğurladı

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında teröristlerin yola döşedikleri uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu şehit düşen Jandarma er Abdurrahman Bolat, memleketi Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı Ardıçlı beldesinde binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Öğlenden önce Hassa Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit erin naaşı, yaklaşık bin araçlık konvoy eşliğinde Ardıçlı beldesine getirildi. Şehit erin Türk bayrağına sarılı tabutu, ilk olarak baba ocağına götürüldü. Burada anne Sıdıka Bolat ve kardeşleri, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit erin cenazesi, daha sonra törenin yapılacağı Mevlana Camii'ne getirildi. Burada, ayakta durmakta güçlük çeken baba Ali Bolat'ı, törene katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay teskin etmeye çalıştı. Bakan Atalay'a, "Bir oğlum daha var, gerekirse onu da askere gönderirim" diyen baba Bolat, oğlunun acısına daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi. Baba Bolat'a ilk müdahale olay yerinde bulunan sağlık ekibi tarafından yapıldı.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde, teröre lanet yağdı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, attıkları sloganlarla askere sahip çıkarken, teröre lanet yağdırdı.

İçişleri Bakanı Atalay, törende yaptığı konuşmada, şehit erin ailesi, yakınları ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diledi. "Bu acı hepimizin acısı" diyen Atalay, "En az ailesi kadar biz de bu acıyı derinden yaşıyoruz. Bu tarz hain ve çirkin saldırılarla hiçbir şey elde edilemeyeceğini herkes bilmelidir. Yapılan bu saldırılar bize zarar vermek yerine tam tersine bizleri birleştiriyor. Bugün burada olduğu gibi, bütün ülke kardeşçe hep bir arada olduğumuz sürece kimse bize zarar veremez. Dün olduğu gibi bugün de mücadelemiz devam edecek. Türkiye, geleceğe emin adımlarla ilerlemesini sürdürecek" dedi.

Bakan Atalay'ın konuşmasının ardından cenaze namazı kılındı. Şehit erin naaşı, daha sonra belde mezarlığına götürülerek burada defnedildi.

Bu arada, Amanos Dağları eteklerinde bulunan Hassa ilçesi terör bölgesi olduğu için, cenaze töreni sırasında sinyal karıştırıcı 'Jammer'larla cep telefonları devre dışı bırakıldı.


Şehit er Murat Atsen toprağa verildi

- Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerin önceden yola döşediği mayının patlatılması sonucu şehit olan erlerden Murat Atsen, Bursa Ulucami'de kılanan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Şehit Er Atsen'in cenazesi, Ortabağlar Mahallesi Ural Sokak'taki evinden alınarak Ulucami'ye getirildi. Cenazeyle birlikte camiye gelen şehit erin babası Yılmaz Atsen, halası Saliha Arat, kardeşleri Hülya Çavuş ve Mehmet Atsen, anneannesi Bülbül Aktaş, kendileri için ayrılan özel bölümde taziyeleri kabul etti.

Şehit Atsen'in halası Saliha Arat'ın tören sırasında ağlayarak ağıtlar yakması, cenazeye katılanları duygulandırdı.

Cenaze törenine şehit erin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir, Bursa milletvekilleri, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze törenine; Bakan Atalay'ın yanı sıra 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Muzaffer Şen, Hatay Vali Vekili Bedrettin Sağsöz, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve yaklaşık 5 bin Hataylı katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber