Dökme çay satışı yasaklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2008 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, dünkü Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Siyah Çay Tebliği kapsamında dökme çay satışlarının yasaklandığını bildirdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 12 Ağustos 2008 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Siyah Çay Tebliğinin, siyah çayın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, hazırlama, işleme, muhafaza, depolama, taşıma ve pazarlamasını sağlamak üzere bu ürünün özelliklerini belirlemek amacıyla hazırlandığı vurgulandı.

Açıklamada, söz konusu tebliğ kapsamında yer alan ürünleri üreten ve satan iş yerlerinin bir yıl içinde tebliğ hükümlerine uymak zorunda olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Hazırlanan yeni tebliğ ile daha önce tebliğ kapsamında yer almayan; poşet siyah çay, kafeinsiz siyah çay ve aromalı siyah çay da kapsama dahil edilmiştir. Dökme çay satışı ise yasaklanmıştır. Tebliğde siyah çay için nem değeri de belirlenmiştir. Tebliğ ile 13 Aralık 1996 tarih ve 22846 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Siyah Çay Tebliği yürürlükten kaldırılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber