Toplu görüşmeler yarın başlıyor: Memur sendikalarının hükümetten talepleri...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2008 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur sendikaları, kamu çalışanlarının merakla beklediği toplu görüşmeler için yarın hükümetle masaya oturacak.

Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı, saat 14.00'te başlayacak.Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası uyarınca, her hizmet kolunda en fazla üyesi bulunan sendikanın katıldığı toplu görüşmelerde, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen, Türk Enerji-Sen, Türk Sağlık-Sen, Türk Ulaşım-Sen, Türk Haber-Sen, Türk İmar-Sen, Türk Eğitim-Sen, Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen, Bem-Bir-Sen ve Toç-Bir-Sen ile KESK'e bağlı Kültür Sanat-Sen memurları temsil edecek.

En fazla üyeye sahip konfederasyon olması dolayısıyla Türkiye Kamu-Sen'in heyet başkanlığında yürütülecek toplu görüşmelerde, Memur-Sen temsilcileri de hazır bulunacak.

Hükümete, toplu sözleşme çağrısı yapan KESK'in, toplu görüşmelere katılması beklenmiyor. KESK üyelerinin, yarın öğlen saatlerinde Milli Müdafaa Caddesi'nden Başbakanlığa yapacağı yürüyüşün ardından Genel Başkan Sami Evren'in toplu sözleşme teklifini Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na sunması ve daha sonra Başbakanlık'tan ayrılması planlanıyor.

Toplu görüşmeleri, hükümet adına Kamu İşveren Kurulu yürütecek.Türkiye Kamu-Sen, görüşmeler öncesinde taleplerine ilişkin rakam telaffuz etmekten kaçınıyor. Konfederasyon yetkilileri, taleplerini açıklamadan önce Kamu İşveren Kurulu'nun memurlara ayırdığı kaynağı görmek istediklerini belirtiyor.

Memur-Sen, bekar, en düşük derecede bulunan memur maaşının 1301 YTL'ye, evli, iki çocuklu ve eşi çalışmayan memur maaşının 1461 YTL'ye yükseltilmesini talep ediyor. Konfederasyon, ayrıca taban aylığının 30 YTL artırılmasını, toplu görüşme priminin de aylık 25 YTL'ye çıkarılmasını istiyor.

KESK, toplu sözleşme teklifinde en düşük kamu çalışanı maaşının 1250 YTL'ye yükseltilmesini ve kamu çalışanlarına reel kayıpların telafisi için 350 YTL seyyanen ek zam yapılmasını talep ediyor.


Memur sendikalarının hükümetten talepleri

Toplu görüşmelerde bu yıl 7. kez hükümetle masaya oturmaya hazırlanan sendikalar, hizmet kollarındaki sorunların çözümü için kapsamlı talep listeleri hazırladı.

Sendikaların ortak talepleri arasında maaşların insan onuruna yaraşır düzeye çekilmesi, kurumların personel ihtiyacının karşılanması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, gelir vergisi dilim ve oranlarının çalışanlar lehine yeniden düzenlenmesi, ek ödeme ve mesai uygulamasındaki farkılıkların giderilmesi gibi konular yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber