Pamukbank'a el koysun diye Ecevit'i zorladılar

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Ağustos 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pamukbank'a el konulması konusunda, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in en yakınındaki isimden şok iddia geldi. O dönemde Ecevit'in Koruma Müdürü olan DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, ?Pamukbank'a el konulması için Beyefendi'ye zorla yazı imzalatmak istediler. Ama Beyefendi, ?BDDK bağımsız bir kuruluştur, bir daha bana böyle bir şey getirmeyin' deyip çok kızdı ve yazıyı imzalamadı? dedi.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Recai Birgün, Ecevit'e yazıyı kimin getirdiğini açıklamaktan kaçınırken, bu kişinin, ?Bülent Ecevit üzerinde de etkili? olan ve kabinenin önde gelen isimlerinden biri olduğu belirtildi.

OLAYA BİZZAT ŞAHİT OLDUM

Recai Birgün, Akşam'a, şok iddiasıyla ilgili olarak şunları söyledi: ?Pamukbank'a el konulmasıyla ilgili olarak benim de şahit olduğum olaylar var. Beyefendinin eline resmi bir yazı getirdiler. İmzalamasını istiyorlardı. Bu yazı, Pamukbank'a el konulmasının gerekliliğine dair bir yazıydı. BDDK'ya talimat gibiydi. Dönemin BDDK Başkanı Engin Akçakoca da baskı altındaydı, el konulması konusunda imtina ediyordu. Biraz da bunun için Beyefendi'ye bu yazıyı imzalatmak istediler.?

Recai Birgün, bizzat şahit olduğunu belirttiği olayı şu sözlerle anlattı: ?Beyefendi yazıyı okuyunca, getirene çok kızdı. ?BDDK tamamen bağımsız bir kuruluştur. Hükümetin böyle bir yetkisi yok, yazamayız. Bir daha böyle bir şey önüme getirmeyin' diye yazıyı getirene çok kızdı. Beyefendi o getirilen yazıyı imzalamadı.?

ECEVİT KIZDI VE İMZALAMADI

DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, Pamukbank'a el konulması konusunda yaptığı açıklamada ?Bu bir tezgâhtır. Ondan sonra ne olduysa oldu, Pamukbank'a el koydular? dedi.

Ali Ekber ERTÜRK/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber