Memurlara ek ödeme bugün açıklanıyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 16 Ağustos 2008 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlara ağustos ayından itibaren verilmesi planlanan ek ödeme sürecine ilişkin açıklamayı bugün Bakan Unakıtan ve Bakan Başesgioğlu yapacak

ANKARA - Memurlara ağustos ayından geçerli olmak üzere verilecek ek ödeme ile ilgili kararnamenin önümüzdeki günlerde yayımlanması planlanıyor. Uygulama esaslarını belirleyen kararname yayımlandıktan sonra ek ödeme yapılacak. Ek ödeme süreci ve uygulamaya ilişkin bilgi vermek amacıyla bugün Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

?Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair' 5793 sayılı kanun Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre ?Aynı unvana sahip, aynı işi yapan' kamu personeli arasındaki ücret farklılığının giderilmesini de hedefleyen yasal düzenlemeye göre, memurlara, 1 Temmuz'dan bu yana 1850 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarda yapılan ödemenin yerine, en yüksek devlet memuru aylığının ek gösterge dahil yüzde 200'ünü geçmemek üzere her ay ek ödeme yapılabilecek.

Ek ödemenin oranı, görev yapılan birim ve iş hacmi, görevin önem ve güçlüğü, görev yerinin özelliği, çalışma süresi, rütbesi veya benzeri görev ve unvanlarda bulunan personele yapılan ödemeler gibi kriterler dikkate alınarak, Maliye Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenecek.

Maliye'nin yaptığı çalışmaya göre, ek ödemede 10 puanlık artış, memur araştırma görevlisi maaşlarına 50 YTL zam olarak yansıyacak. Hizmetli maaşlarına 5 puan ek ödeme karşılığında 25 YTL, mühendis maaşlarında ise 15 puan ek ödeme karşılığında 75 YTL ek artış önerildi. Ek ödeme zammının bazı meslek gruplarında 100 YTL'ye kadar çıkabileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber