Memur Sen 4/B'lilere kadro istedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ağustos 2008 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saat 14.00'de başlayan ve yaklaşık iki saat süren toplu görüşmelerde Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu taleplerini açıkladı.

Türkiye'nin demokratikleşmesi ve millet iradesinin öncelenmesi için milleti kucaklayan, özgürlükleri genişleten yeni bir anayasa yapılmasını öneren Gündoğdu, yeni anayasayla birlikte memurlara grevli-toplu sözleşmeli sendika yasası verilmesini dile getirdi.

Memur maaşlarının enflasyona ezdirmeme kriterinin yetersiz olduğunu, ekonomin 4.5 büyüdüğüne işaret eden Gündoğdu, büyümeden pay istediklerini iletti.

Mali ve özlük haklarla ilgili konfederasyonun taleplerini sıralayan Gündoğdu, taban aylığa 30 YTL zam yapılmasını istedi. Sadece sendika üyesi olanlara ödenmek kaydıyla 25 YTL toplu görüşme primi verilmesini öneren Gündoğdu, çalışanlar için gelir vergisi oranlarında 5 puan indirilmesini, eş yardımının 121 YTL'ye çıkarılmasını, çocuk yardımının sayı sınırlaması getirilmeden 25 YTL'ye yükseltilmesini, her memura 55 YTL yiyecek yardımı yapılmasını teklif etti.

Eşit işe eşit ücret ilkesi gereği 15 Ağustos'ta 100 YTL, 1 Ocak 2009'da 100 YTL olmak üzere 200 YTL ek ödeme zammı yapılmasını isteyen Gündoğdu, 4/B'lilerin kadroya alınmasını, kadroya alıncaya kadar tayin, askerlik dönüşü işe başlama, eş tayini gibi sorunlarının çözülmesini gündeme getirdi.

Toplantıda Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, mali ve sosyal hakların öncelikli ele alınmasını, geçmiş yıllarda mutabakat altına alınan ancak uygulanmayan konuların toplu görüşme masasında ele alınmasını, sendikal haklar ve demokratikleşme konusunda da çalışma başlatılmasını istedi. KEY ödemeleri konusunda yaşanan sıkıntıları toplu görüşmeye taşıyan Gündoğdu, yaklaşık 3 milyon kişinin hakkını ya eksik ya da hiç alamadığını belirterek, konunun ciddiyetle takip edilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber