Unvan Bazında Kim Ne Kadar Alacak?

Merakla beklenen eşit işe eşit ücret kararnamesi yayımladı. Bilindiği üzere ek ödeme almayan kurumlarda çalışan personel denge tazminatı almakta olup, bu tazminat kalkmış yerine "eşit işe eşit ücret" ödemesi gelmiştir. Memurlar.net olarak bu haber detayında hesaplanmış olan rakamlardan, Temmuz 2008 tarihi itibariyle alınmış olan 136 YTL'lik denge tazminatının düşülmesi gerekmektedir. Yapılan yeni düzenlemeye göre öğretmen maaşında bu ay itibariyle net 112 YTL artış olmuştur. En yüksek artış ise teknik hizmetlerde olmuştur. İşte unvan bazında ek ödeme rakamları...

* Ek ödemeye ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının tam metni

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ağustos 2008 00:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEMURLAR.NET'İN AÇIKLAMALARI

1- Aşağıda linklerde yer verilen hesaplamalar, eşit işe eşit ücret kararnamesi olarak bilinen ve 16 Ağustos 2008 tarihli mükerrer resmi gazetede yer alan rakamlar üzerinden hesaplanmıştır. Hesaplamanın yapılabilmesi için en yüksek devlet memuru aylığına kararnamedeki oranın uygulanması gerekmektedir. En yüksek devlet memuru aylığı; ek gösterge ve gösterge toplamının memur maaş katsayısı ile çarpımından oluşmaktadır. Yani (8000+1500)* 0,051448= 488.756

Aşağıdaki linklerde yer alan hesaplamar bu miktar üzerinden ve kabaca 488 YTL üzerinden hesaplanmıştır.

2- Bilindiği üzere denge tazminatı bir maaş kalemi olarak 2006 yılında hayatımıza girmiştir. Eşit işe eşit ücret ile denge tazminatı kaldırılmıştır. Aşağıdaki linklerde yer alan memurlar.net'in hesaplamış olduğu miktarlardan 136 YTL'lik en son alınan denge tazminatının düşülmesi halinde, maaşlara yapılan net zam ortaya çıkacaktır.

Diğer taraftan; önceki düzenlemede, "makam, yüksek hâkimlik, temsil veya görev tazminatından yararlananlara" denge tazminatı verilmemekteydi. Eşit işe eşit ücreti getiren yasal düzenlemede bu kısıtlama kaldırılmıştır. Dolaysıyla üst düzey bir kısım personel daha önce denge tazminatı almadığından, hesaplanan miktar üzerinden maaşına bir ek olacaktır.

3- 5473 sayılı Denge Tazminatı Kanununa göre 10 grup personele, bir önceki yıl aldığı ek ödemeler (döner sermaye) toplamı denge tazminatı tutarından az ise bu personele denge tazminatı ödenmeye başlanmaktaydı. Denge tazminatı kanunun bu bölümü iptal olmamıştır ve eşit işe eşit ücret ödemeleri sırasında da bu husus dikkate alınacaktır. Bu konu en çok sağlık personelini ilgilendirmektedir. Zira sağlık personeli döner sermaye almaktadır. Bu personelin eşit işe eşit ücret kararında yer alan ek ödemeden yararlanabilmesi için bir önceki yıl aldığı döner sermaye miktarına bakılacaktır. Daha önce yapılan detaylı bir açıklama için tıklayınız.

İŞTE UNVANLAR BAZINDA EK ÖDEME MİKTARLARI

* Akademik personel (Profesör, doçent, yardımcı doçent, araştırma görevlisi, okutman, öğretim görevlisi )

* Askeri personel (subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş)

* Üst düzey personel

* 4/B'li ve diğer sözleşmeli personel

* Teknik, eğitim öğretim, sağlık, emniyet, din ve yardımcı hizmetler sınıfındaki personel

* Adalet hizmetleri (Zabıta katibi, infaz koruma memuru vb.)

* Denetim tazminatı alan personel

* Yan ödeme kararnamesinde unvanı açık olarak yer almayan personele verilen ek ödeme

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber