Hastanedeki deprem tatbikatı nefesleri kesti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2008 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümünde gerçekleştirilen deprem tatbikat nefesleri kesti. Senaryo gereği bazı hastalar üst katlardan aşağıya sarkıtılarak kurtarıldı. Bazı hastalar de sedye ile dışarı çıkartıldı.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Medical Kurtarma ekipleri, hastane bahçesinde son hazırlıklarını yaptı. Deprem alarmının verilmesiyle birlikte ekipler, hastane binasına girerek yaralı ve hastaları tahliye çalışmasına başladı. Bazı yaralılar sedye ile üst katlardan iple aşağıya indirildi. Bazıları da yine sedye ile dışarı çıkartıldı. Kurtarma ekiplerinden bazıları da yaralıları kucağına alarak dışarı tahliye etti. Tahliye edilen yaralı ve hastalar ambülanslarla başka hastanelere nakledildi. Deprem tatbikatı, hastanede bulunan vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Tatbikat hakkında bilgi veren Ulusal Medical Kurtarma ekibi şefi Dr. Beylan Tuna, olası bir afet durumunda amaçlarının hastanelerdeki yaralı ve hastaları başka hastanelere nakletmek olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösterdiklerini söyleyen Tuna, afet durumundaki hazırlıklarını görme açısından bu tür tatbikatları her yıl yaptıklarını ifade etti.


Bakan Akdağ: "Depremin tatbikatı bile çok etkiliyor"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, depreme iyi bir şekilde hazırlanmak için sağlıklı binaların yapılması gerektiğini söyledi. Deprem tatbikatını izleyen Bakan Akdağ, "Depremin tatbikatı bile bizi çok etkiliyor." dedi.

Zeytinburnu'nda düzenlenen deprem tatbikatına katılan Sağlık Bakana Recep Akdağ, tatbikat sırasında alana kurulan sahra hastanelerini gezdi. Burada yetkililerden bilgi alan Akdağ, basın mensuplarına açıklama yaptı. Akdağ, "Gördüğünüz gibi tatbikat bile bizi çok etkiliyor. Binalarımız sağlam değil. Sağlıklı binalar konusunda çalışmalar yapılıyor. Özellikle TOKİ'nin bu konuda çalışmaları mevcut. Tatbikata katılan UMKE ekibi çok iyi yetişmiş bir ekiptir. Şu an 8 takım sahra hastanemiz var. Bunlara 18 takım daha ekleyeceğiz. Felaketlerde ilk yardım konusu çok önemli. Bu yüzden çocuklarımızı ve gençlerimizi bu yönde eğitmeliyiz." diye konuştu.

Daha sonra Bakan Akdağ, bir deprem konteynerini inceledi. İnceleme sırasında Akdağ'a bilgi veren İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, İstanbul'daki 52 hastanenin önün deprem konteyneri koyduklarını, sayıyı önümüzdeki günlerde artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber