Terör, tıp fakültesine girmesini engelleyemedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2008 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'daki bombalı saldırıda ağır yaralananlardan Görkem Emre Öz, koltuk değneğiyle girdiği ÖSS sınavında 9 Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesini kazandı.

Diyarbakır'da 3 Ocak 2008'de askeri servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristin bir otomobile yerleştirilmiş bombayı patlatması sonucu ağır yaralanan ve uzun süre Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören Görkem Emre Öz, geçirdiği travmaya rağmen yaşamdan kopmayarak dershane öğretmenlerinin de desteğiyle, ÖSS sınavında DEÜ Tıp Fakültesini kazanma başarısını gösterdi.

Patlamada yaralanan ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Vedat Bora'nın Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesini, Ferhat Kaya'nın ise Diyarbakır Anadolu Teknik Lisesini kazandığı bildirildi.

AA muhabirine duygularını anlatan Öz, bombalı saldırı sırasında derse girmek üzere dershanenin önünde beklediğini belirterek, ne olduğunu anlamadan patlamanın meydana geldiğini anımsattı.

-''HAYALİM TIP OKUMAKTI, KAZANDIM''-

Patlamada 2 ayağının kırıldığını, kaldırıldığı DÜ Tıp Fakültesinde 1 ay tedavi gördüğünü bu sırada dalağının da alındığını ifade eden Öz, şöyle konuştu:

''Patlamada ağır yaralandım. Bir ay hastanede kaldım. 5 ay dershaneye gidemedim. ÖSS'ye 1 ay kala kendimi toparlayabildim. Evde 2 dershane hocamın da desteğiyle kaldığım yerden yeniden derslerime sarıldım. Tabii istediğim gibi çalışamadım ama pes etmedim. Çevrem 'üzülme seneye tekrar sınava girersin' dediler. Sonuçta istemediğimiz bir şey başımıza geldi. Ben yine de şansımı denemek istedim. Sınav sırasında ayaklarım alçıda olduğu için koltuk deneğiyle sınava girdim ve 338 sayısal puanla ikinci tercihim olan DEÜ Tıp Fakültesini kazandım. Gazi Üniversitesini okumak istiyordum ama olmadı. Sonuçta hayalim tıp okumaktı, kazandım.

Çok mutluyum. Şimdi kas erimesinden dolayı hafif aksıyorum ama o da düzelecek.''

-HAYATTAN KOPMAMAK-

Öz, patlamada yaşamını yitiren Eren Şahin'in arkadaşı olduğunu, yaşasaydı Eren'in de çok iyi bir yerde okuyacağına inandığını ifade ederek, patlamanın birçok ışığı söndürdüğünü söyledi.

Diyarbakır'ın artık bu tür olaylarla anılmasını istemediğini, böylesi olayların kentin adını karaladığını belirten Öz, ''geçirdiğim kötü günlere rağmen hayattan kopmadım. Bu tür olayları kınıyoruz. Artık asla böyle olayların olmasını istemiyoruz. Ben şimdi ailemle tatildeyim. Saldırı olmasaydı yaşamını yitiren arkadaşlarım da şu an hayatta olabilirlerdi...'' dedi.

-TRAVMADAN BAŞARI ÇIKTI-

Final Dershanesi Rehber Öğretmeni Metin Alparslan da, patlama sırasında yaklaşık 700 öğrencinin dershanede bulunduğunu, saat 16.55'te meydana gelen patlamanın öğrencilerin dağılmasından 5 dakika önce olduğunu anımsattı.

Patlamada 3 öğrencilerini kaybettiklerini, çok sayıda öğrencinin de yaralandığını aktaran Alparslan, patlamanın ardından öğrencileri motive etmek için büyük çaba gösterdiklerini kaydetti.

Alparslan, çocukların yaşamdan kopmamaları için terapi uyguladıklarını, zaman zaman DÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aytekin Sır ile grup terapisi uyguladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Öğrencilerimizin bu travmayı atlatabilmeleri için çok çaba gösterdik. Grup terapisinin yanında birebir çalışma yaptık. Patlamanın etkisini bir an önce atlatabilmeleri için gece geç saatlere kadar etüt yaptık. Sonunda çok büyük bir başarı elde ettik. Patlamada elleri ve yüzü yanan 8. sınıf öğrencimiz Vedat Bora Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesini, Serhat Kaya'da Anadolu Teknik Lisesini kazandı. Tüm yaşanan acılara rağmen öğrencilerimiz yaşamdan kopmadı. Görkem, tıp fakültesini kazandı. Ayrıca 95 öğrencimiz tıp, 182 öğrencimiz mühendislik, 168 öğrencimiz çeşitli dallarda eğitim fakültesi, 26'sı diş hekimiliği, 131'i işletme, 124'ü fen-edebiyat, 43'ü kamu yönetimi, hukuk, 344 öğrencimiz de çeşitli bölümlere girdi. Yüzde 60 başarı oranını yakaladık.

Patlamaya rağmen öğrencilerimiz müthiş başarı gösterdi. Başarımızı hayatını kaybeden öğrencilerimiz Melek İpek, Eren Şahin ve Salih Ekinci'ye armağan adıyoruz.''

Patlamada en çok hasarı gören binalardan biri olan Final Dershanesinin bomba parçalarının temas etmesi sonucu binanın dış yüze tahrip olmuş, camları kırılmış, bu nedenle eğitime 2 gün ara verilmişti.

Yenişehir semtinde askeri servis aracının geçişi sırasında dershane önünde meydana gelen patlamada 6'sı öğrenci 7 kişi hayatını kaybetmiş, 66 kişi de yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber