Bebek ölümlerine savcılık soruşturması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2008 10:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bebek ölümleriyle ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılık, Ankara Valiliğinden, Hastane Başhekimi Dr. Leyla Mollamahmutoğlu ve Yenidoğan Ünitesi sorumlu doktorları hakkında soruşturma izni istedi.

Döndü Boyraz ile eşi Hüseyin Boyraz, 6 Temmuzda 6,5 aylık dünyaya gelen kız bebeklerinin, 1 Ağustosta Yenidoğan Ünitesinde ölümü nedeniyle Dr. Leyla Mollamahmutoğlu, hastanenin Yenidoğan Ünitesi Klinik Şefi Prof. Dr. Uğur Dilmen ile Yenidoğan Ünitesi personeli hakkında, ?görevi ihmal? ile ?tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek? suçlarından kamu davası açılması istemiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Hastanede, 4 Temmuz 2008'de dünyaya gelen Selin adlı kız bebeğini, 3 Ağustos 2008'de kaybeden Gencay Esen de Başsavcılığa sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, Dr. Leyla Mollamahmutoğlu ve Yenidoğan Ünitesi sorumlu doktorlarının, ?görevi kötüye kullanmak?, ?görevi ihmal?, ?hakaret? ve ?taksirle ölüme sebebiyet verme? suçlarından cezalandırılmalarını talep etmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bebekleri hastanede yaşamını yitiren bu iki ailenin suç duyurusu dilekçelerini işleme koyarak, bebek ölümlerine ilişkin soruşturma açtı.

Soruşturmayı yürüten Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Abbas Özden, bu kapsamda, Ankara Valiliğinden, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Leyla Mollamahmutoğlu ve Yenidoğan Ünitesi sorumlu doktorları hakkında soruşturma izni istedi.

Valiliğin izin vermesi halinde, sorumlular hakkında ?taksirle ölüme sebebiyet verme? ve ?görevi ihmal? suçlarından soruşturma yürütülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber