Sağlıkta memnuniyet yüzde 66,5

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2008 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, koruyucu sağlıktan, tedavi hizmetleri ve sağlık işletmeciliğine kadar çok yönlü bir ''Sağlıkta Dönüşüm Programı'' uyguladıklarını belirterek, ''2003'te yapılan araştırma sonucuna göre vatandaşın sağlık hizmetinden memnuniyet oranı yüzde 39 iken, bu oran 2007'de yüzde 66.5'e çıktı'' dedi.

Akdağ, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hilmi Bengi'yi ziyaret etti.

Ziyarette, sağlık alanındaki gelişmeleri değerlendiren Akdağ, basının vatandaşın bilgilendirilmesi, farkındalığının artırılması ve davranış değişikliği oluşması bakımından büyük önem taşıdığını belirtti.

Akdağ, ''Haber ya da ona dayandırılan yazı, yanlış içerikte olduğunda olumsuz sonuçlar doğurabiliyor'' dedi.

Basının, sağlık alanındaki problemleri yansıtmasının doğal olduğunu vurgulayan Akdağ, ''Bu, klasik hiyerarşinin dışında olduğu için yararlı da oluyor. Uygulamalar, talimatlar dışında olumsuz bir durum olursa bunu çözmek için refleksimizi harekete geçiriyor. Ancak, iddiaya dayalı haberler çok büyük görülürse etkileri kalıcı oluyor'' diye konuştu.

Akdağ, ''Sağlıkta Dönüşüm Programı''nın basına olumlu yansıdığını, ancak kimi zaman tekil ve bölgesel olayların, basında olumsuz yer aldığını kaydetti.

Programın vatandaşlar tarafından olumlu karşılandığını ifade eden Akdağ, ''2003'te yapılan araştırma sonucuna göre vatandaşın sağlık hizmetinden memnuniyet oranı yüzde 39 iken bu oran 2007'de yüzde 66.5'e çıktı'' dedi.

Vatandaşların, bir yıl içerisinde sağlık kuruluşlarına başvuru sayısının da 3'ten 6'ya çıktığını dile getiren Akdağ, vatandaşın sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabildiğini söyledi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile çok önemli gelişmeler kaydedildiğini, uluslararası örgütlerin ''başka bir ülkede bu kadar kapsamlı bir dönüşüm programının uygulanmadığına'' dikkati çektiklerini ifade eden Akdağ, ''Koruyucu sağlıktan tedavi hizmetleri ve sağlık işletmeciliğine kadar çok yönlü bir Sağlıkta Dönüşüm Programı uyguluyoruz'' dedi.

Türkiye'de uygulanmakta olan Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın, birçok ülkeye örnek olduğunu dile getiren Akdağ, gelişmiş birçok ülkede bile böylesi bir programın ya başlamadığını ya da bir süre sonra rafa kalktığını kaydetti.

Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nda elde edilen başarının Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği tam destekle mümkün olduğunu belirterek, ''İstikrarın da olması çok önemli. Çünkü, hükümetlerin kısa dönemli iktidarda olmaları halinde, kısa vadeli hedefler konulabiliyor'' değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hilmi Bengi de Akdağ'a kurumun çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Basının kamuoyunun bilgilendirilmesindeki önemine değinen Bengi, basında, ''sorun varsa gazetecilik vardır, sorun yoksa gazetecilik de yoktur'' gibi bir anlayışın hakim olduğunu ifade etti. Bengi, ''Basın, iyileri de görebilmeyi vazife edinmelidir. Türkiye'nin güzelliklerini de duyurabilmelidir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber