Okulu yaptıran vekilden 'Çürük okul' iddialarına yanıt

Haber Giriş : 06 Kasım 2004 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı'da çürük okul yapmakla suçlanan CHP Ağrı Milletvekili Naci Aslan, "Çökme kumun kalitesizliğinden olabilir" dedi.

Naci Aslan, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, okuldaki çökmenin Ağrı kumundaki kalitesizlik, demir bağlantılarındaki hata ya da yer sarsıntılarının zeminde oluşturduğu çökmeden olabileceğini söyledi. Kesinlikle eksik malzeme kullanmadığını kaydeden Aslan, ODTÜ'den uzman bir ekibin bu konuyu araştırmasını isteyeceğini söyledi.

Aslan, okul inşaatını yaptığı dönemde Ağrı'da kaliteli kum üreten tesisler bulunmadığı için ham kum kullandıklarını, bu kumda da mil oranının yüksek olduğunu kaydetti. Aslan, Ağrı'da yetkililerle görüşerek okulu eskisinden daha iyi hale getireceğini belirterek, "Şükür ki can kaybına neden olan bir kaza olmadı. O okulda benim çocuğum da okuyabilirdi" diye konuştu.

Telafi edilemez bir durum söz konusu değildir" diyen Aslan, "Kul işinde böyle durumlar olur. Önemli olan can kaybı olmamasıdır. Teknik eleman, kalfa ya da taşeron hatasından kaynaklanan bir aksama olabilir. Demir ve çimentonun eksik kullanılması kesinlikle söz konusu değil. Bir kusurumuz varsa, zaman aşımına falan bakmadan daha iyisini yaparız. 10 yıllık bir binada her zaman çatlama olabilir. Bir kul yapısıdır, temel oturmuş olabilir, küçük de olsa meydana gelen sarsıntılar nedeniyle çökme oluşmuş olabilir, demir bağlamalarında hata yapılmış olabilir. O bina 100 yıl daha çökmez. Bütün sorumluluğu alıyorum ve gereğini yapacağım" dedi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber