Eğitim ordusuna 18 bin taze kan

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, 13 bin 667'si kadrolu, 1.912'si sözleşmeli, kalanı ise milli sporcu, açıktan atama ve kurumlar arası geçiş olmak üzere 18 bin öğretmen ataması yaptı.

Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen ve 5 dakika süren atamalarda öğretmenlerin sevinç çığlıkları salonu inletirken Bakan Hüseyin Çelik, "İnşallah bu heyecanınız öğretmenlik hayatınız boyunca yanınızda olur." dedi. Çelik, ayrıca, sonbaharda 10 bin öğretmen ataması daha yapılacağını duyurdu.

Atamalara 60 bin aday başvurdu. Sonuçlar bakanlığın www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilirken, salon adaylar tarafından tıklım tıklım dolduruldu. 300 civarında aday da bakanlığın giriş kapısında heyecanı paylaştı. Adaylar, Bakan Çelik ve bürokratların önünde 'çığlık' atarak sevinçlerini gösterirken, daha sonra bakanın yanına gelerek teşekkür etti. Yeni öğretmenleri kutlayan Bakan Çelik, 'Aramıza hoş geldiniz' dedi. Öğretmenlik mesleğinin hiçbir şekilde maddi karşılığı ödenemeyecek dünyanın en saygın mesleği olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, davranış dilinin sözlü dilden daha etkili olduğunu belirterek, öğretmenlerden öğrencilerine 'model' olmalarını istedi.

Bulanık'a atandım, çok mutluyum

Başöğretmen Salonu'nda atandığını bilgisayar ekranında gören ve sevincini 'çığlık' atarak gösteren Hacer Özdemir, salonda büyük heyecan yaşadı. Ordu Kumru Divantürk Köyü İlköğretim Okulu'na tayini çıkan Özdemir, çok mutlu olduğunu söyledi. Ordu'ya bir kez gezi amaçlı gittiğini aktaran Ankaralı sınıf öğretmeni Hacer Özdemir, ikinci tercihine yerleşti. Muş'un Bulanık ilçesindeki liseyi kazanan Meral Tuncel de bakanın önünde atama heyecanı yaşayanlardan. 3 senedir Türk dili ve edebiyatı branşından atama bekleyen Tuncel, Hakkari veya Şırnak çıksaydı da atamaya sevineceğini söyledi. 'Vatanın her tarafının kendisi için hizmet edilecek yer' olduğunu vurgulayan Tuncel'i, Ankara'da serbest meslekle uğraşan eşi Serdar Tuncel yalnız bırakmadı. Ordu merkez Şahincili İlköğretim Okulu'na 'okulöncesi öğretmeni' olarak atanan Seda Günday ise atama haberini fındık toplarken aldı. İkinci tercihine atanmayı beklemeyen ve memleketinde kaldığı için 'çok mutlu' olan Günday, ataması hangi ile çıkarsa çıksın gitmeyi planladığını söyledi.

Bakan Çelik, gergin öğretmen adaylarını fıkrayla güldürdü

Geçmiş yıllarda öğretmenlik başvurularında yaşanan kuyruk ve 'çileyi' anlatan ve artık adaylardan nüfus cüzdanı, ikametgâh adresi ve sabıka kaydı gibi 'olmadık' bilgiler istemediklerini anlatan Bakan Çelik, salondaki adayların gergin olduklarını görünce konuşmasında bir de fıkra anlattı. Bakanın adayları güldüren fıkrası şöyle: "Bir Alman, bir Fransız, bir İngiliz ve bir Türk'e sormuşlar, öbür dünyaya giderken yanınızda ne götürmek istersiniz diye. Alman bira istemiş, Fransız şampanyasız gitmem demiş, İngiliz ise İskoç viskisi istemiş. Türk ise bana öyle şeyler lüks gelir, ben 6 adet vesikalık fotoğraf, ikametgâh ilmuhaberi, nüfus cüzdan örneği ve adli sicil belgesi götürürüm, muhakkak orada da isterler demiş." Atama töreninde sonbaharda 10 bin öğretmen ataması daha yapacaklarını duyuran Milli Eğitim Bakanı Çelik, bu yıl toplam atanan öğretmen sayısının 35 bini geçeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber