Kırtasiyelerde okul hareketliliği başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2008 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulların açılmasına az bir süre kala kırtasiye satışları canlanmaya başladı. Defter ve diğer kırtasiye ürünlerinin fiyatları artmazken, çanta ve önlük fiyatları ucuzladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, büyük marketler, ramazan ayı nedeniyle kurdukları gıda standların yanı sıra, kırtasiye standları da açarak satışlara başladı.

Kırtasiye toptancılarından Veysel Bulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, defterin kilosunun geçen yıl olduğu gibi bu yıl da perakende 3 YTL'den satışa sunulduğunu, boya, silgi, kalem, cetvel gibi diğer kırtasiye malzemelerinin fiyatlarının ise geçen yılla aynı düzeyde olduğunu söyledi.

Bulu, ''Bu yıl kırtasiye malzemelerinin fiyatlarına kayda değer oranda bir zam yapılmadı. Bir çok kitap ve kırtasiyeci ile market, geçen yılki fiyatlarla satış yapacak. Fiyatların artmaması satışların canlanmasına neden olacak. Çanta ve önlük fiyatlarında da geçen yıla oranla biraz ucuzlama var'' dedi.

Okul önlüğü üreticilerinden Nasır Kayar da önlük fiyatlarının ucuzladığını söyledi. Kayar, piyasadaki durgunluğun hareketlenmesi için çok sayıda tekstil firmasının okul önlüğü fiyatlarını geçen yıla oranla yüzde 5 ile 10 oranında indirim yaptığını ifade ederek ''Bizim mağazalarımızda okul önlükleri 6 ay taksitle satılıyor. Önlük fiyatları kullanılan kumaşın ve işçiliğin kalitesine göre 5 ile 20 YTL arasında değişiyor'' diye konuştu.

Kırtasiye satıcıları, öğrencilerin ihtiyaçlarının okulların açıldığı ilk günlere bırakılmamasını, ihtiyaç listelerinin okullardan öğrenilebileceğini de kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber