İstanbul'da 23 bin kişiye 2'şer bin YTL'ye sahte ehliyet

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 23 Ağustos 2008 20:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bir ihbar telefonu tarihi bir sahtekarlığı ortaya çıkarttı. İstanbul'da 23 bin kişiye 2'şer bin YTL'ye sahte ehliyet verilmiş.

Sahtekarlar trafiğe çıktı, direksiyonu vurguna kırdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği operasyon, skandalı gözler önüne serdi. Bir ihbardan yola çıkan ekipler, İstanbul'da 23 bin kişinin sahte ehliyetle trafikte cirit attığını belirledi.

ÜSKÜDAR'DAN BAYRAMPAŞA'YA KADAR

Aralarında, Bayrampaşa, Üsküdar, Ümraniye, Bakırköy ve Kadıköy'ün de bulunduğu 20 ilçedeki bazı sürücü kurslarının, sahte ehliyet verdiği belirlendi. Ehliyet başına 2 bin YTL alan sahtekarların, sağlık raporlarını bile vurguna uydurduğu ortaya çıktı.

***

Canavar ehliyeti

Bir ihbar telefonu, direksiyon başındaki büyük tehlikeyi gözler önüne serdi İstanbul'da 23 bin kişinin 2'şer bin YTL'den sahte ehliyet aldığı belirlendi....

Türkiye'de her yıl trafik canavarına, yüzlerce kurban veriliyor. Ne önlemler ne uyarılar yetiyor, bu sayı her geçen gün artıyor. Cebini doldurmak isteyen bazı sahtekarlar da bu acı tablonun artmasına neden oluyor. İşte İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar telefonu da sahte ehliyet skandalını gözler önüne serdi. Telefonla gelen "sahte ehliyet" ihbarını değerlendiren İstanbul polisi, Emniyet Genel Müdürlüğü'yle birlikte soruşturmayı derinleştirdi. Uzun süredir iki koldan tüm boyutuyla yürütülen soruşturmanın sonuçları, inanılmaz bir skandalın boyutlarını da gözler önüne serdi.

ÜSKÜDAR, KADIKÖY...

Soruşturma sonunda sadece İstanbul'da 23 bin kişinin 2 bin YTL karşılığında bazı kurslardan sahte ehliyet aldığı ortaya çıktı. 3 emniyet müdürü tarafından yürütülen operasyonun sonunda ortaya çıkan rapor, sahtekarlığı da kanıtladı. Rapora göre, İstanbul'da Bayrampaşa, Üsküdar, Ümraniye, Bakırköy ve Kadıköy gibi ilçelerin de aralarında bulunduğu toplam 20 ilçede belirlenen sürücü kursları, tanesi 2 bin YTL'den sahte ehliyet "dağıttı". Bu yolla ehliyet sahibi olanların kurslarda resmi olarak hiçbir kaydına rastlanmadı.

SAĞLIK RAPORLARINA KADAR...

Uyanık sürücü kursu sahipleri sürücü adayları için sahte sağlık raporları düzenletti ve sahte evraklarla ehliyetler verdi. Böylelikle 23 bin trafik canavarı 2 bin YTL karşılığında "resmen insan öldürmek" için sokağa salınmış oldu.

Hicran AYGÜN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber