Hakkari'de 1 terörist teslim oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2008 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Valiliği, terör örgütü PKK üyesi, ?partizan? kod adlı Y.C'nin, Şemdinli ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi.

Valiliğin açıklamasına göre, 3 gün önce teslim olan Y.C, kendisi ile yapılan mülakatta, 3 yıl önce terör örgütüne katıldığını söyledi.

Örgüte katıldıktan sonra, kendisine anlatılan ortamdan farklı bir ortamla karşılaştığını belirten Y.C, ?Alt birimlerdeki bireylere, birbirlerine şüphe ile yaklaşmalarını sağlayacak bir sistem dayatılıyor. Buna bağlı olarak, örgütte her birey karşısındakini ajan olarak görüyor? dedi.

Ailesi ile 3 yıldır görüşme imkanı bulamadığını anlatan Y.C, örgütte aşırı şiddet ve baskıdan dolayı kendisi gibi birçok teröristin kaçmak istediğini, ancak örgütün buna fırsat vermemek için insanlık dışı uygulamalara başvurduğunu bildirdi.

Örgütün, araziyi ?kimin çatacağı belli olmayan mayın ve el yapımı patlayıcılar ile kirlettiğini?, birkaç olay dışında önemli bir olayı bulunmadığını ifade eden Y.C, ?Ancak yalan açıklamalarla çok başarılı olduğunu göstermeye çalışıyor? dedi.

Bu yalanlara artık kimsenin inanmadığını belirten Y.C, bütün bu nedenlerden dolayı teslim olmak istediğini ve bunu tek kurtuluş yolu olarak gördüğünü vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber