Yıldırım, haberleşmede vergi indirimi yapılacağını söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2008 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ulaştırma Bakanı Birnalı Yıldırım, haberleşmedeki vergilerin indirilmesiyle ilgili çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde düzenlenen 'Bal Festivali'ne katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, burada basın mensuplarının haberleşmeden alınan vergilerle ilgili sorularına cevap verdi. Haberleşmede uygulanan vergilerin giderek arttığını, fatura bedelinin yaklaşık yüzde 50'sinin vergilerden oluştuğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Telekomünikasyonda serbestleşme ile birlikte Türk Telekom'un dışında yani hakim işletmeci olan Türk Telekom ve Türkcell'in dışında yeni işletmeciler girdi. Böylece hizmet çeşitliliği arttı. Rekabet gelişti ve fiyatlar aşağı inmeye başladı. Şöyle ki; milletlerarası görüşmelerde bugün 5 yıl öncesine kadar onda bir fiyatına kadar fiyatlar düştü. Cep telefonunda da sürekli promosyon indirimi var. Ama artık öyle bir noktaya geldik ki vergilerin toplamı fatura bedelinin neredeyse yüzde 50'sine yaklaştı.

Böyle olunca da sektörün büyümesi yavaşladı. Bunu aşmanın tek yolu vergilerin makul bir süre içinde kademeli olarak indirilmesidir."

Haberleşmede vergi indirimine internetten başlamayı düşündüklerini de açıklayan Bakan Yıldırım, "İnternet üzerinde yüzde 25 Özel İletişim Vergisi var. Öncelikle Maliye Bakanlığı Özel İletişim Vergisi'nin indirilmesi konusunda bir çalışma başlattı. Ondan sonra da diğer vergi kalemleri için bir planlama yapılacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber