Topbaş'tan ayakkabı boyacısına 100 YTL bahşiş

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Ağustos 2008 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kürşat TAŞCI/SİVAS, (DHA)

ZİYARET ziyaret ve programlara katılmak için Sivas'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, caddede dolaşırken ayakkabısını boyattığı, boyacıya 100 YTL bahşiş verdi ayrıca, sokak sergisinden resim satın aldı.

Uçakla kente gelen Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP İl Binası'na gitti. Topbaş burada, AKP Sivas Milletvekilleri Mustafa Açıkalın, Hamza Yerlikaya, Selami Uzun, Osman Kılıç ve partililerle sohbet etti. Daha sonra şehir turu atan Topbaş, Osman Akkaş'a ayakkabılarını boyattı. Ayakkabı boyacısı Akkaş, Topbaş'ın ayakkabılarını boyarken heyecanlandı. Boyacı Akkaş'ın yaptığı espriler Başkan Toptaş ve yanındakileri güldürdü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ayakkabılarını boyayan Akkaş'a 100 YTL verdi.

Şehirde dolaşmayı sürdüren Başkan Topbaş, Bankalar Caddesi'nde Selim Özcan'ın açtığı sergiden resim satın aldı. İstanbul manzaralı tablo seçen Topbaş, karşılığında 100 YTL ödedi. Belediyeye geçerek Başkan Sami Aydın'ı makamında ziyaret eden Topbaş, daha sonra Sivas Valisi Veysel Dalmaz ile görüştü. Başkan Topbaş daha sonra tarihi Ulu Camii'de öğle namazı kıldı. Toptaş daha sonra Zeynep Sığıl'ın cenaze namazına katıldı. Topbaş, ziyaretlerin ardıdan belediye tarafından 27 Haziran Parkı içerisinde yaptırılan kafenin açılışını gerçekleştirdi. Kadir Topbaş kurdeleyi protokol üyelerinin yanı sıra açılışa gelen 6 yaşındaki Ebru Fidan ile birlikte kesti.

Açılışta konuşan Topbaş, şöyle devam etti:

?Türkiye'nin mozaiği olan İstanbul'da en çok Sivaslı vatandaşlarımız var. Sivaslı vatandaşlarımız İstanbul için çok önemli. Hatta daha eskilere gidersek İstanbul'un fethinde Fatih Sultan Mehmet'in yanında Sivaslı Molla Hüsrev de yer almıştı. Doğrusu Sivas'ta kendimi kendi evimde hissediyorum. Çok göç veren illerimizden biri ve başkaca kadim medeniyetler beşiği Selçukludan Osmanlı'dan eserleriyle bildiğimiz önemli kentimiz. Parklar, alanlar, tesisler halkın demokrasi alanları. Halkın bir araya gelerek birbirlerini anlama hissetme tahammül etme noktalarıdır. Böyle güzel bir yerin açılışını yapmaktan mutluluk duyuyorum.?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, açılıştan sonra AKP milletvekilleri ile birlikte Akıncılar İlçesi'nde düzenlenen ?Kavun Festivali'ne katılmak üzere kentten ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber