Başbakan Erdoğan: "Çeteler ve mafyalar ülke yönetmeye kalktı"

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2008 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mafyalardan, çetelerden ülke caddelerinde ve sokaklarında dolaşılamaz hale geldiğini belirterek, "Bunun mücadele yürütüyoruz. Evel Allah bunu da çözeceğiz." dedi.

Erdoğan, işadamı Nevzat Kalkavan tarafından yaptırılan İyidere Mukaddes Kalvakan Sağlık Merkesi'nin açılışını yaptı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, devlet millet kaynaşmasına önemine işaret etti.

Başbakan Erdoğan, devletin vatandaşa engel çıkartan konumdan çıkartılarak, destek veren, önünü açan ve yüreklendiren konuma getirme mücadelesinde önemli mesafe alındığını söyledi.

Erdoğan, devlet ve millet kopukluğunun bu ülkeye çok şey kaybettirdiğini, millet tarafından yapılacak pek çok şeyin devlete havale edildiğini vurguladı.

Milletin kaynaklarının belirli bir kesimin ihtiyaçlarına göre yapılınca bir çok sorunu ortaya çıktığını anlatan Erdoğan, özel sektör eliyle üstesinden gelinecek pek çok sorunun devlete kaldığını belirtti.

Sorunlar büyük ve imkanlar sınırlı olunca hiçbir işin doğru dürüst yürütülmediğini ifade eden Erdoğan, yaptıkları en önemli işin zihniyet kaymasını değiştirmek olduğunu kaydetti.

Devletin geride kaldığı ve yavaş ilerlediği bir çok alanlarda gönüllü ve ticari kuruluşların harıl harıl çalıştığına işarete eden Erdoğan, devletin asli fonksiyonlarına döndüğünü anlattı.

Erdoğan, eğitime ve sağlığa kaynakları bu şekilde ayırdıklarını, hayırseverleri yatırım sürecine dahil ettiklerini vurguladı.

İşadamlarının doğdukları yörelere yatırım yapmasının önemini anlatan Erdoğan, "Kökümüzü ve aslımızı unutamayız. Aslımızı unuttuğumuz zaman biteriz. İşte bize aslımızı unutturdular, neslimizi unutturdular, bize kökümüzü unutturdular. Onun için bizi bu sıkıntıların içine soktular. Ondan sonra bu ülkede mafya ülkeyi yönetmeye kalktı. Çeteler ülkeyi yönetmeye kalktı. Mafyalardan, çetelerden bu ülkede, caddelerde, sokaklarda caddelerde dolaşılamaz hale gelindi. Bununla mücadele ediyoruz. Milletle elele vereceğiz. Evel Allah bunu da çözeceğiz. Bu ülkede belirleyici onlar olmayacak, millet olacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber