24 Ağustos 2008'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 24 Ağustos 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-BAŞBAKAN ERDOĞAN RİZE'DE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Rize İl Başkanlığı'nı ve Çay-Kur'u ziyaret ediyor. (Saat: 13.00/14.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL ANKARA'YA DÖNÜYOR

-İstanbul'daki çalışmalarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Ankara'ya dönüyor.

-TSK'DA DEVİR-TESLİM HAFTASI

-Son Yüksek Askeri Şura'da belirlenen Türk Silahlı Kuvvetler'inin yeni zirvesi bu hafta görev başı yapacak. Bu hafta Jandarma Genel Komutanlığı ile başlayacak devir teslimlerle beraber törenler 30 Ağustos Resepsiyonu ile sona erecek.

-TOPLU GÖRÜŞMELERDE 3. TUR

-Hükümet ile kamu çalışanları konfederasyonları arasında yürütülen toplu görüşmelerin üçüncü turu yarın yapılacak. KESK'in toplu görüşmeleri protesto ederek ilk günden masayı terk etmesi üzerine, kamu çalışanlarını yarın yapılacak toplu görüşmelerde, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen temsil edecek. Masada hükümet adına da Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu yer alacak.

-Görüşmelerin yarınki toplantısında öncelikli olarak ?mali ve sosyal haklar? gündeme gelecek. Toplantıda ayrıca , ?geçmiş yıllar ilişkin mutabakat altına alınan konular?, ?çalışma şartlarının iyileştirilmesi?, ?her statüdeki personelin sorunu, özelleştirme uygulamasından kaynaklanan sorunlar?, ?hizmet kollarının sorunları? ve çok tartışılan ?sendikal ve demokratik haklar? olmak üzere ilk toplantıda belirlenen diğer gündem maddeleri masaya yatırılacak.

-Toplu Görüşmeler 30 Ağustos cumartesi gününe kadar tamamlanacak.

-MEMUR-SEN'DEN BASIN TOPLANTISI

-Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplu görüşme sürecini değerlendirmek üzere kahvaltılı basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.00)

-GÖZLER YARIN TOPLANACAK AKP MYK'DA

-AKP MYK'nın yarın toplanması bekleniyor. MKY'nın yarın toplanması halinde AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'nin, CHP'nin hakkında ortaya attığı "rüşvet" iddiaları ile ilgili bilgi vermesi bekleniyor. Dişli'nin, MYK toplantısında parti yöneticiliğinden istifa edeceği de iddia ediliyor.

-İŞ KADINLARI ODA YÖNETİMLERİNE GİRME ATAĞINA KALKIYOR

-TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, Ankara'da toplanacak olan Türkiye'nin kadın girişimcilerine oda yönetimlerine girme yollarının anlatılacağını bildirdi. Bektaş, ?Sadece ana, kardeş, abla, eş değiliz; işvereniz aynı zamanda. Ama odalarda kadının adı yok. TÜSİAD'da, TİM'de, TOBB'da yok denecek kadar az? dedi.

-Artık kongrelerde erkeklerin yanında olmak istediklerini belirten Bektaş, ?Ben kendi mücadelemi nasıl vereceğim; en azından 100 tane atölyeyle çalışıyorum kayıtlı, kendi listemi oluşturacağım. Ben bir erkeğin listesine girmek istemiyorum artık? diye konuştu. KOSGEB'in kadınlara özel kredi vermesini talep edeceklerini bildiren Bektaş, TOBB'un projesi ile yurtiçindeki tüm fuarlarda kadınlara ücretsiz yer verileceğini de açıkladı.

-ALTI AYDA 30 MİLYAR YTL TÜKETİCİ KREDİSİ KULLANILDI

-Yılın ilk yarısında 3 milyona yakın yurttaş, 30 milyar YTL'nin üzerinde yeni tüketici kredisi kullandı. Kredi kullanan sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29, kullanılan kredi miktarı ise yüzde 50'ye yakın artış gösterdi.

-Yılın ilk yarısında 16.8 milyar YTL tutarında ihtiyaç, 10.1 milyar YTL'lik konut, 2.9 milyarlık taşıt ve 1.3 milyar YTL'lik diğer türden tüketici kredisi kullanıldı. Miktar bazında çok artış 5.3 milyarla ihtiyaç kredilerinde gerçekleşti.

-DİŞ HEKİMİ SÜTCÜ: ?ÖZEL MUAYENEHANELER KAMULAŞTIRILSIN?

-Ankara Diş Hekimleri Odası Başkanvekili Dr. Dt. Serdar Sütcü, İzmir Diş Hekimleri Odası'nın, bütçe uygulama talimatının resmi sevk ile özel diş hekimlerine giden hastalara ödeme yapılırken sınırlama getiren maddelerinin iptalinin vatandaşlara özel muayenehanelerde tedavi olma şansı tanımadığını söyledi. Sütcü, Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı vatandaşların özel diş hekimlerinden sağlık hizmeti satın alabilmesi için özel muayenehanelerin kamulaştırılması gerektiğini söyledi.

-Sütcü, Türkiye'de tüketilen diş fırçası ve diş macunu oranının, Avrupa ülkelerinin 8 kat gerisinde olduğunu belirtti. Sütcü'ye göre devlet, milyonlarla ifade edilen diş dolgusu ihtiyacın ancak yüzde 5'ini karşılıyor.

-Hastalık durumunda herkese tıbbi hizmet ve tıbbi bakımın devlet tarafından hem de özel sağlık kuruluşları ve muayenehaneler eliyle de sağlanması gerektiğinin altını çizen Sütcü, ?Özelden hizmet alınmasını bir anlamda özelin kamulaştırılması olarak görüyoruz. Böyle olursa, vatandaşlar doğrudan diş hekimlerine başvurup hizmet satın alabilecek? dedi.

-MEB'DE ?USULSÜZ? ATAMA

-Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne bağlı açık ilköğretim, açık lise ve açık meslek liselerine ?atama duyurusu yapılmadan? müdür ve müdür yardımcısı atandı. Daha birkaç günlük personeller bu okullara müdür ve müdür yardımcısı olarak atanırken, Personel Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Orman'ın oğlu Sedat Orman da nasibini alarak müdür yardımcısı oldu.

-DEVLETTE DENETLEME KRİZİ

-Yolsuzlukların üzerine giden Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi ve DENETDE Başkanı Atılay Ergüven, görevinden alınması üzerine, durumu Başbakanlığa şikayet etti. Başbakanlık, konuyla ilgili şikayeti iki kez, kendisi araştırmak yerine şikayet edilen Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'na bildirmekle yetindi.

-Devletin her kademesinde yolsuzlukların artığını söylediği için hakkında art arda soruşturma açılan DENETDE Başkanı Ergüven, Başmüfettişlik görevinden alınarak, sayman olarak atandı. Bununla yetinmeyen Bakanlık, Ergüven'i önce lojmanlardan çıkardı, sonra da maaşını vermedi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber