Kamu-Sen Başkanı: KESK'i sendika olarak görmüyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2008 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇEŞİTLİ ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kastamonu'ya gelen Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Kesk'i sendika olarak görmediklerini söyledi.

Kastamonu Belediyesi hizmet binasının açılış törenine katılmak üzere Kastamonu'ya gelen Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplu görüşmelerde Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) salonu terk etmesinin hatırlatıldığı Akyıldız, sert konuştu. Son olarak Kesk'in Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da eleştirildiğinin hatırlatıldığı Akyıldız, Kesk'i sendika olarak görmediklerini söyledi. Gazetecilerin Kesk'in tavrı ile ilgili değerlendirme taleplerini cevaplayan Akyıldız, "Biz Türkiye Kamu Sen olarak, Kesk ile ilgili değerlendirmelerimizi yaptık ve bitirdik. Bununla ilgili bir değerlendirme yapma ihtiyacımız yoktur. Çünkü Türkiye Kamu Sen, Kesk'i sendika olarak görmemektedir" dedi.

2 MİLYON 425 BİN KAMU ÇALIŞANINI İLGİLENDİRİYOR

Pazartesi günü başlayacak olan 3'üncü tur görüşmeleri öncesi soruları yanıtlayan Akyıldız, toplu görüşmelerin 15 Ağustos'ta başladığını hatırlattı. Akyıldız, "2 milyon 425 bin kamu çalışanına ücretlerinde yapılacak zam ile ilgili konuşan Akyıldız, Kamuoyunda özelikle 2 milyon 425 bin fiilen çalışan kamu çalışanının ücretlerinde yapılacak olan zammın bu arada siyasi irade tarafından sendikalar işin içinde yoktur diye ifade etse de doğrudan bizim gayretimizle ortaya çıkan ek ödeme uygulaması kamuoyunda ciddi bir tepkiye yol açtı. Tepki derken bu olumsuz tepki değil" dedi.

PİYASANIN PARAYA İHTİYACI VAR

Türkiye'nin küresel sermayenin rüzgarlarıyla gelişen bir genişleme sürecinin akabinde ciddi bir daralma ile karşı karşıya kaldığı, ekonomik bir takım sorunlarla iç içe yaşandığı bir döneme girildiğini vurgulayan Akyıldız, "Bununla ilgili ekonomide genişliği sağlayacak olan özellikle finans darlığını giderilmesinde öncülük yapacak uygulama 2 milyon 425 bin memurun maaşlarında yapılacak artışlardır. Bu artışlar doğrudan piyasaya yansıyacak ciddi bir talep artışına yol açacaktır. Talep artışının tetiklediği arz ve yatırım süreci ekonomik anlamda ciddi şekilde olumlu katkı sağlayacak gelişme olarak değerlendirilecektir. Bunun ilk görüntüsü ek ödeme uygulamasıyla ilgili yarattığı olumlu mesajlardır. Ancak mesajları değerlendirirken siyasetin ilgililerin şuna dikkat etmesi gerekir. Piyasanın paraya ihtiyacı bulunmaktadır. Piyasaya bu parayı ancak kamu çalışanlarının maaşlarına iyileştirme yaparak sağlayabilirsiniz. Bunu sağlamak için maaşlarda artışlar söz konusudur. Bunun değişik sebepleri vardı. Sadece piyasa ihtiyacını karşılamak değildir. Enflasyonun yarattığı olumsuz gelişmelerin giderilmesi konusunda kamu çalışanlarının uğradığı reel kayıpların telafi edilmesidir" dedi.

AMACIMIZ, AÇLIK SINIRININ ÜSTÜ

Toplu görüşmelerin pazartesi günü başlayacağını belirten Bircan Akyıldız, "Üçüncü tur görüşmeler pazartesi günü başlayacak. Siyasetten taleplerimizi karşılayacak tavır ve samimiyet göstermesini bekliyoruz. Dileğimiz, kamu çalışanlarını açlık sınırın üstüne çıkartmak. Bu taleplerimiz karşılanırsa, kamu çalışanlarını açlık sınırından kurtarmış oluruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber